Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel 15 min i köket

Ribs med morotsslaw och rostad potatis

Med färdigkryddade ribs och potatis som båda tillagas i ugnen fixar du enkelt en god måltid. För den rätta kryddningen blandas rivna morötter med yoghurt och såsen som följer med ribsen. Till det serveras solmogna och härligt söta romanticatomater. Trevlig måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela potatisen och blanda med oljan i en långpanna. Krydda med salt och peppar och rosta sedan först i 15 minuter i ugnen.
  3. Lägg sedan på ribsen och stek ytterligare 12 minuter.
  4. Riv morötterna och blanda med yoghurt, medföljande sås till ribsen och sesamfrön. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär tomaterna i halvor och servera till ribs, potatis och morotsslaw.

För alla

Kontrollera noga innehållet i ribsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 förp revbensspjäll (à 420 g, gärna Texas original)
  • 2 morötter
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 400 g romanticatomater
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 msk sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3896 kJ / 933 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer