Ribs med morotsslaw och rostad potatis

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Ribs med morotsslaw och rostad potatis

Med färdigkryddade ribs och potatis som båda tillagas i ugnen fixar du enkelt en god måltid. För den rätta kryddningen blandas rivna morötter med yoghurt och såsen som följer med ribsen. Till det serveras solmogna och härligt söta romanticatomater. Trevlig måltid!

Ribs med morotsslaw och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
2   förp revbensspjäll (à 420 g, gärna Texas original)
2   morötter
2 dl  turkisk yoghurt
400 g  romanticatomater

Att ha hemma

1 msk  olja
salt
peppar
1 msk  sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i ribsen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3896 KJ / 933 kCal
Fett61 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein43 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillade revben
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsglaserade revbensspjäll - Tips vid tidsbrist
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grymma kamben
Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade revbensspjäll med rosmaringlaze
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Buljongkokta revben
Betyg 3.2 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga