Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillade revbensspjäll med rosmaringlaze

Grillade revbensspjäll får det verkligen att vattnas i munnen! Pensla på en glaze med smak av rosmarin på revbensspjällen och avnjut dem sedan tillsammans med en god pastasallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg ner revbensspjället och låt koka upp på nytt. Sjud under lock ca 45 min tills spjället börjar kännas mört. Ta upp och låt svalna i en form.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Koka upp citronsaften med vatten och socker i en kastrull. Tillsätt olja och de repade bladen från rosmarinen. Låt koka utan lock till lagen är simmig och börjar tjockna.
  3. Blanda i citronskal och krydda med salt och peppar. Låt svalna.
  4. Pensla spjället med glazen. Grilla spjället ca 10 min per sida. Pensla emellanåt med glaze.
  5. Skär upp spjället i bitar och servera med pastasallad och svarta oliver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 l vatten
  • 1 msk salt
  • 1 kg tjockt revbensspjäll i bit
Glaze
  • 1 citron
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl socker
  • 2 msk olja
  • 4 kvistar rosmarin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan