Osso bucco på revbensspjäll

Betyg 3.9 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Osso bucco på revbensspjäll

Osso bucco på revbensspjäll är en mustig och festlig köttgryta med trevliga smaker av rotselleri, morötter, vin, tomater, apelsin och timjan. Till grytan gör du en supergod gremolata och servera gärna med potatismos.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Osso bucco på revbensspjäll

Ingredienser

4 portioner
800 g tjocka revbensspjäll
1/2 dl vetemjöl
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 morötter
ca 300 g rotselleri
3 msk smör eller olja
2 1/2 dl vitt vin
500 g krossade tomater
1/2 dl färskpressad apelsinjuice (ca 1/2 apelsin motsvarar 1/2 dl)
1/3 kruka timjan
1 lagerblad
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Gremolata

1 citron
1 vitlöksklyfta
3 msk hackad persilja
3 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Till servering

potatismos
grönsallad

Gör så här

01:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

11 st
  • Grytan blev för fet. Vad göra?

    Lilian

    Hej Lilian! Fettet flyter upp så då kan du ösa bort lite med en sked eller skopa. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Riktigt gott faktiskt.

    Johan

  • Den här ossobucon blev jättegod! Kryddade köttet ordentligt innan bryning, lät grytan puttra tills köttet trillade av benen (en halvtimme längre än i receptet tog det). Gremolatan förstås en höjdare. Serverades med saffransrisotto. Ger fem stjärnor. Den här ska jag absolut bjuda fler på😋!

    Anna

  • Hej! Det här låter gott! Jag läser dock längst ner i kommentarerna att saften av citronen också ska med i grytan. Stämmer det? Citronsaft står sedan inte med varken i ingedienslistan eller i receptet, så blev lite förvirrad.

    Sara

    Hej Sara! Det är bara skalet från citronen som används i receptet. Men du kan alltid smaka av med lite pressad citron ifall du vill ha lite mer syra på rättten. Hälsningar Niclas.

    ICA-köket

  • Smaktlöst

    Mats

  • Jättegott! Mer kryddor & koktid behövs. Serverade denna till bandspagetti, vilken jag la i stor form, och på med gryta & gremolatan. Passade utmärkt! Fick inte riktigt ihop det med rekommendationen potatismos. :-)

    Malin

  • Så supergott. Krydda köttet och grönsakerna innan du häller på vätska så får det bättre smak. Koktiden ca 2 timmar 1,5 Tim är för lite. Skippade gremolatan, strödde finhackad persilja över strax innan servering istället. Hasselbackspotatis passar perfekt till.

    Anneli

  • Mycket bra recept. Dock så får den nog koka en timme extra och snåla inte med salt o peppar.

    Johan

  • Definitivt inte 1,5 timme. God gryta gör man på minst 4-5 timmar. Har ni italienare i teamet?

    Oscar

  • Kan tyvärr inte rekommendera det här receptet. Även om det inte är svårt, så är det orimligt stor arbetsinsats och lång väntetid för att åstadkomma en gryta som bara når upp till nivån "Helt OK".

    Martin

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi3047 KJ / 727 kCal
Fett47 g
Salt3 g
Kolhydrater24 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • US Spare Ribs
    Betyg 1.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Osso buco med gremolatasallad
    Betyg 3.1 av 5.80 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grillade revben
    Betyg 3.1 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålgryta med spjäll
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad