Osso bucco på revbensspjäll

Osso bucco på revbensspjäll är en mustig och festlig köttgryta med trevliga smaker av rotselleri, morötter, vin, tomater, apelsin och timjan. Till grytan gör du en supergod gremolata och servera gärna med potatismos.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Ingredienser
4 portioner
800 g tjocka revbensspjäll
1/2 dl vetemjöl
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 morötter
ca 300 g rotselleri
3 msk smör eller olja
2 1/2 dl vitt vin
500 g krossade tomater
1/2 dl färskpressad apelsinjuice (ca 1/2 apelsin motsvarar 1/2 dl)
1/3 kruka timjan
1 lagerblad
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Gremolata
1 citron
1 vitlöksklyfta
3 msk hackad persilja
3 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Till servering
potatismos
grönsallad
Gör så här
01:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi3047 KJ / 727 kCal
Fett47 g
Salt3 g
Kolhydrater24 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Grytan blev för fet. Vad göra?
Lilian
2025-05-27Hej Lilian! Fettet flyter upp så då kan du ösa bort lite med en sked eller skopa. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-05-28Riktigt gott faktiskt.
Johan
2025-01-04Den här ossobucon blev jättegod! Kryddade köttet ordentligt innan bryning, lät grytan puttra tills köttet trillade av benen (en halvtimme längre än i receptet tog det). Gremolatan förstås en höjdare. Serverades med saffransrisotto. Ger fem stjärnor. Den här ska jag absolut bjuda fler på😋!
Anna
2024-02-04