Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Osso buco

Den perfekta söndagsmiddagen är kalvlägg som har fått koka långsamt i 1 1/2 timme. Till en klassisk osso buco hör också selleri, vitt vin, lök, morötter och timjan. Servera det genomkokta köttet med gremolata, den friska blandningen av citron, vitlök och persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Snitta kanten på köttskivorna och vänd dem i vetemjöl. Skala lök, vitlök och rotfrukter. Skiva löken och skär rotfrukterna i tärningar.
  2. Bryn köttet i det mesta av matfettet och lägg det i en gryta. Fräs lök och rotfrukter i resten av matfettet och lägg dem på köttet.
  3. Häll över vin, tomater och saft av pressad apelsin. Lägg på timjankvistar, lagerblad, krydda med salt och peppar. Koka grytan på svag värme ca 1 1/2 timme eller tills köttet lossnar från benen. Riv skalet av citronen och smaksätt grytan med lite pressad citronsaft.
  4. Gremolata: Blanda citronskal, skalad hackad vitlök, persilja och olivolja.
  5. Till servering: Servera med pasta och gremolata.

För alla

Rätten är fri från ägg om lämplig pasta används.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsmjöl och välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1200 g kalvlägg
  • ca 1/2 dl vetemjöl
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1/3 liten rotselleri
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
  • 500 g krossade tomater
  • 1 apelsin
  • 1/3 kruka timjan
  • 1 lagerblad
  • salt och peppar
Gremolata
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk olivolja
Till servering
  • pasta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?