Osso buco

85
1
Osso buco

Den perfekta söndagsmiddagen är kalvlägg som har fått koka långsamt i 1 1/2 timme. Till en klassisk osso buco hör också selleri, vitt vin, lök, morötter och timjan. Servera det genomkokta köttet med gremolata, den friska blandningen av citron, vitlök och persilja.

Osso buco

Ingredienser

4 portioner
ca 1200 g kalvlägg
ca 1/2 dl vetemjöl
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 morötter
1/3 liten rotselleri
3 msk smör eller margarin
2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
500 g krossade tomater
1 apelsin
1/3 kruka timjan
1 lagerblad
salt och peppar

Gremolata

1 citron
1 vitlöksklyfta
3 msk hackad persilja
3 msk olivolja

Till servering

pasta

För alla

Rätten är fri från ägg om lämplig pasta används.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsmjöl och välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

85

Kommentar

Claes

2015-02-11

Hej! Jag "försvenskade" receptet och använde älgkalv lägg istället, och att jag skippade vinet och spädde med buljong istället. Det blev väldigt gott och riktigt mört. Älg kan ibland vara ganska segt, men inte i det här fallet.