Fläskkarré osso buco style med tagliatelle

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
2
Fläskkarré osso buco style med tagliatelle

Fläskkarrén får en gremolatamarinad av citron, vitlök och persilja innan den steks. Det stekta köttet serveras med en smakrik grönsakspanna och kokt pasta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012

Fläskkarré osso buco style med tagliatelle

Ingredienser

4 portioner
600 g skivad fläskkarré
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
400 g plommontomater
1 msk smör eller margarin
1 msk olivolja
2 msk citronsaft
1 1/2 dl vatten
4 dl kalvbuljong (4 dl motsvarar vatten och 1 1/2 msk fond eller 1 buljongtärning)
280 g pasta (gärna tagliatelle)
salt
peppar

Gremolata

1 vitlöksklyfta
1/2 kruka bladpersilja
rivet skal av 1 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Det blev mycket citronsmak, vi gjorde receptet för 6 personer. Barnen åt men sa att jag inte behöver göra den igen. Det var många moment för en medioker rätt tycker jag.

Camilla

2014-09-01

I en gremolata ska det väl också finnas olivolja som ingrediens. Maten var jättegod iallafall! 5 solar!

Anna

2012-02-10

Näringsvärde per portion

Energi2546 KJ / 613 kCal
Fett24.1 g
Kolhydrater58.4 g
Protein36.6 g

Testa liknande recept

Fläskfilé "osso buco"
Betyg 3.7 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Fläskkarré med stuvade champinjoner
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karré med champinjonsås och potatis
Betyg 3.4 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Italiensk karré med gremolata
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Osso bucco på revbensspjäll
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga