Fläskkarré osso buco style med tagliatelle

10
2
Fläskkarré osso buco style med tagliatelle

Fläskkarrén får en gremolatamarinad av citron, vitlök och persilja innan den steks. Det stekta köttet serveras med en smakrik grönsakspanna och kokt pasta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012

Fläskkarré osso buco style med tagliatelle

Ingredienser

4 portioner
600 g skivad fläskkarré
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
400 g plommontomater
1 msk smör eller margarin
1 msk olivolja
2 msk citronsaft
1 1/2 dl vatten
4 dl kalvbuljong (4 dl motsvarar vatten och 1 1/2 msk fond eller 1 buljongtärning)
280 g pasta (gärna tagliatelle)
salt och peppar

Gremolata

1 vitlöksklyfta
1/2 kruka bladpersilja
rivet skal av 1 citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Camilla

2014-09-01

Det blev mycket citronsmak, vi gjorde receptet för 6 personer. Barnen åt men sa att jag inte behöver göra den igen. Det var många moment för en medioker rätt tycker jag.

Anna

2012-02-10

I en gremolata ska det väl också finnas olivolja som ingrediens. Maten var jättegod iallafall! 5 solar!

Näringsvärde per portion

Energi 2546 KJ / 613 kCal
Fett 241 g
Kolhydrater 584 g
Protein 366 g
Läs mer om näringsvärden