Fläskkarré osso buco style med tagliatelle
Fläskkarrén får en gremolatamarinad av citron, vitlök och persilja innan den steks. Det stekta köttet serveras med en smakrik grönsakspanna och kokt pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012
Ingredienser
4 portioner
600 g skivad fläskkarré
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
400 g plommontomater
1 msk smör eller margarin
1 msk olivolja
2 msk citronsaft
1 1/2 dl vatten
4 dl kalvbuljong (4 dl motsvarar vatten och 1 1/2 msk fond eller 1 buljongtärning)
280 g pasta (gärna tagliatelle)
salt
peppar
Gremolata
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka bladpersilja
rivet skal av 1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2546 KJ / 613 kCal
Fett24.1 g
Kolhydrater58.4 g
Protein36.6 g
Kommentarer
Det blev mycket citronsmak, vi gjorde receptet för 6 personer. Barnen åt men sa att jag inte behöver göra den igen. Det var många moment för en medioker rätt tycker jag.
Camilla
2014-09-01I en gremolata ska det väl också finnas olivolja som ingrediens. Maten var jättegod iallafall! 5 solar!
Anna
2012-02-10