Fläskkarré osso buco style med tagliatelle
![Fläskkarré osso buco style med tagliatelle](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_48204/cf_259/flaskkarré_osso_buco_style_med_tagliatelle.jpg)
Fläskkarrén får en gremolatamarinad av citron, vitlök och persilja innan den steks. Det stekta köttet serveras med en smakrik grönsakspanna och kokt pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012
![Fläskkarré osso buco style med tagliatelle](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_48204/cf_259/flaskkarré_osso_buco_style_med_tagliatelle.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g skivad fläskkarré
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
400 g plommontomater
1 msk smör eller margarin
1 msk olivolja
2 msk citronsaft
1 1/2 dl vatten
4 dl kalvbuljong (4 dl motsvarar vatten och 1 1/2 msk fond eller 1 buljongtärning)
280 g pasta (gärna tagliatelle)
salt och peppar
Gremolata
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka bladpersilja
rivet skal av 1 citron
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2546 KJ / 613 kCal
Fett24.1 g
Kolhydrater58.4 g
Protein36.6 g
Kommentarer
Det blev mycket citronsmak, vi gjorde receptet för 6 personer. Barnen åt men sa att jag inte behöver göra den igen. Det var många moment för en medioker rätt tycker jag.
Camilla
2014-09-01I en gremolata ska det väl också finnas olivolja som ingrediens. Maten var jättegod iallafall! 5 solar!
Anna
2012-02-10