Fläskkarré osso buco style med tagliatelle

10
2
Fläskkarré osso buco style med tagliatelle

Fläskkarrén får en gremolatamarinad av citron, vitlök och persilja innan den steks. Det stekta köttet serveras med en smakrik grönsakspanna och kokt pasta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012

Fläskkarré osso buco style med tagliatelle

Ingredienser

4 portioner
600 g
skivad fläskkarré
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
morot
400 g
plommontomater
1 msk
smör eller margarin
1 msk
olivolja
2 msk
citronsaft
1 1/2 dl
vatten
4 dl
kalvbuljong (4 dl motsvarar vatten och 1 1/2 msk fond eller 1 buljongtärning)
280 g
pasta (gärna tagliatelle)
-
salt och peppar

Gremolata

1
vitlöksklyfta
1/2
kruka bladpersilja
rivet skal av 1
citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Camilla

9/1/2014

Det blev mycket citronsmak, vi gjorde receptet för 6 personer. Barnen åt men sa att jag inte behöver göra den igen. Det var många moment för en medioker rätt tycker jag.

Anna

2/10/2012

I en gremolata ska det väl också finnas olivolja som ingrediens. Maten var jättegod iallafall! 5 solar!

Näringsvärde per portion

Energi 2546 KJ / 613 kCal
Fett 24.1 g
Kolhydrater 58.4 g
Protein 36.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept