Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fläskkarré osso buco style med tagliatelle

Fläskkarrén får en gremolatamarinad av citron, vitlök och persilja innan den steks. Det stekta köttet serveras med en smakrik grönsakspanna och kokt pasta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gremolata: Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka bladpersiljan. Blanda vitlök, bladpersilja och citronskal.
  2. Gnid hälften av blandningen på karrén och låt det marinera medan du gör nästa steg.
  3. Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Grovhacka plommontomaterna. 
  4. Hetta upp matfettet och oljan i en gryta. Bryn köttet runt om. Lägg över på ett fat.
  5. Tillsätt lök, vitlök och morot i grytan. Fräs ett par minuter tills det börjat mjukna.
  6. Häll på citronsaften (spar en halva av citronen till senare, för 4 port) och vatten. Rör om med en träsked. Tillsätt tomathacket och kalvbuljongen. Smaka av med salt och peppar och låt koka ihop i ett par minuter. 
  7. Lägg i fläskkarrén, sätt på lock. Låt koka ca 10 minuter.
  8. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skär den andra halvan av citronen i klyftor.
  9. Strö den andra hälften av gremolatan över grytan och servera med nykokt pasta och citronklyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt innehåller rätten gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g skivad fläskkarré
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 400 g plommontomater
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 1 1/2 dl vatten
  • 4 dl kalvbuljong (4 dl motsvarar vatten och 1 1/2 msk fond eller 1 buljongtärning)
  • 280 g pasta (gärna tagliatelle)
  • salt och peppar
Gremolata
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka bladpersilja
  • rivet skal av 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2546 kJ / 613 kCal