Jordärtskockspuré
En krämig puré på jordärtskocka gör du enkelt som lyxigt middagstillbehör! Vispa bara ett mos av jordärtskockor och potatis med smör och grädde samt krydda med citronskal, salt och peppar.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
4 portioner
300 g jordärtskocka
300 g potatis
50 g smör
1 - 2 dl vispgrädde
1 tsk finrivet citronskal
salt
peppar
ev färsk timjan (till dekoration)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1630 KJ / 389 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g
Kommentarer
Kan bli lite löst, men då kör man lite pulvermos för rätt fasthet
David
2024-02-03Med lite limezest, pressad limesaft och hackad gräslök blev detta receptet helt och hållet oslagbart.
Lars
2023-04-18Kan man använda bara jordärtskockor?
Irén
2023-02-21