Jordärtskockspuré

Betyg 4.7 av 5.
29 personer har röstat
3
Jordärtskockspuré

En krämig puré på jordärtskocka gör du enkelt som lyxigt middagstillbehör! Vispa bara ett mos av jordärtskockor och potatis med smör och grädde samt krydda med citronskal, salt och peppar.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Jordärtskockspuré

Ingredienser

4 portioner
300 g jordärtskocka
300 g potatis
50 g smör
1 - 2 dl vispgrädde
1 tsk finrivet citronskal
salt
peppar
ev färsk timjan (till dekoration)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Kan bli lite löst, men då kör man lite pulvermos för rätt fasthet

David

2024-02-03

Med lite limezest, pressad limesaft och hackad gräslök blev detta receptet helt och hållet oslagbart.

Lars

2023-04-18

Kan man använda bara jordärtskockor?

Irén

2023-02-21

Näringsvärde per portion

Energi1630 KJ / 389 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Jordärtskockscrème
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Krämigt stomp
Betyg 2.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxig falukorv med jordärtskocka, blomkål och äpple
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jordärtskocka i ugn med vitlök och timjan
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grovt mos med potatis, blomkål & jordärtskocka
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga