Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Puré som på krogen

Du får en puré lika lyxigt slät och luftig som på krogen genom att använda potatispress och ballongvisp. Potatispurén får sitt djup av vispad grädde, smör, mjölk och kryddor och därefter pressar du purén genom potatispressen innan vispning.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten. Skala potatis och dela i jämnstora mindre bitar. Koka potatisen tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
  2. Koka upp mjölk, vispgrädde och smör. Pressa potatisen genom en potatispress.
  3. Tillsätt smörmjölken och vispa till luftig konsistens med ballongvisp. Krydda med salt och nymalen vitpeppar. Purén kan smaksättas med några droppar tryffelolja, smulat bacon, smörfrästa kantareller eller några ugnsbakade, mosade vitlöksklyftor.

Tips

För att få en slät och luftig konsistens och minimera risken för en seg puré pressar restaurangernas kockar ofta de kokta knölarna genom en potatispress innan moset vispas luftigt med ballongvisp.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 75 g smör
  • salt
  • nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB