Puré som på krogen

Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
0
Puré som på krogen

Du får en puré lika lyxigt slät och luftig som på krogen genom att använda potatispress och ballongvisp. Potatispurén får sitt djup av vispad grädde, smör, mjölk och kryddor och därefter pressar du purén genom potatispressen innan vispning.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Puré som på krogen

Ingredienser

4 portioner
1 kg  potatis
2 dl  mjölk
1 dl  vispgrädde
75 g  smör
salt
nymalen vitpeppar

Gör så här

Tips

För att få en slät och luftig konsistens och minimera risken för en seg puré pressar restaurangernas kockar ofta de kokta knölarna genom en potatispress innan moset vispas luftigt med ballongvisp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Örtigt mos
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordärtskockspuré
Betyg 4.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk- och potatisbrandade med rökta musslor
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppelfläsk
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pestobakad torsk med fetaost
Betyg 2.9 av 5.
202 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ajvarbräserad karré med potatispuré
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga