Rotselleripuré

Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
3
Rotselleripuré

Enkel och snabblagad rotselleripuré, perfekt som dippsås eller som tillbehör till kötträtter. Gul lök och crème fraiche ger purén en fräsch smak. Krydda med salt efter smak.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Rotselleripuré

Ingredienser

4 portioner
400 g rotselleri
1 gul lök
2 dl crème fraiche
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Instämmer med Rolf. Hade också i en klick smör på slutet 👌

Magdalena

2024-01-21

Ska den serveras kall eller varm?

Therese

2020-11-14

Hej Therese! Purén är godast som varm. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-11-19

Pure'n blir ytterligare rundare i smaken med en klick smör på slutet. Jag hade även en knivsudd cayenne.

Rolf

2016-11-13

Näringsvärde per portion

Energi860 KJ / 205 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater8 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Selleripuré
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Potatis- och selleripuré med tryffel
Betyg 4.2 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Selleri- och äppelsallad med valnötter
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Filéspett med selleripuré
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålspuré
Betyg 4.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotsellerislaw med äpple
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga