Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rotselleripuré

Enkel och snabblagad rotselleripuré, perfekt som dippsås eller som tillbehör till kötträtter. Citronjuicen och lök ger crème fraichen fräscha smaker. Krydda med salt efter smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär sellerin i mindre bitar. Skala, halvera och skiva löken.
  2. Koka selleri och lök mjuk i lättsaltat vatten. Sila bort vätskan och mixa med crème fraiche i en matberedare eller med stavmixer till en slät puré. Smaka av med citronjuice och salt.
  3. Servera gärna till en högrevsgryta, se receptet Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).

Tips

Rotsellerin kan bytas mot jordärtskocka, palsternacka eller svartrot.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(20)

Näringsvärde
Per portion

Energi
856 kJ / 205 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept