Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönsaksbullar med majs- och blomkålskräm

Njut av grönsaksbullar, en ljuvlig majs- och blomkålskräm som vispas fluffig. Servera med al dente broccoli och toppa med hackade saltrostade mandlar. En perfekt harmoni av smaker och texturer. Smaklig spis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Majs- och blomkålskräm: Koka blomkålen mjuk tillsammans med majs i vatten, grädde och buljong, cirka 10 minuter. Mixa till en slät puré i en blender eller med stavmixer. Smaka av med salt, citronsaft och honung.
  2. Tillbehör: Tillaga grönsaksbullarna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Koka broccolin knappt mjuk i lättsaltat vatten, cirka 3 minuter. Häll av vattnet och ånga av. Smaksätt broccolin med koriander, pressad citronsaft och rivet skal. Smaka av med nymald svartpeppar och ev salt.
  4. Servera grönsaksbullarna tillsammans med majs- och ärtpurén och broccolin. Toppa med rostad mandel.

För alla

Kontrollera innehållet i grönsaksbullarna och buljongen.
I övrigt fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Recept och bild i samarbete med Findus.

Ingredienser

Portioner: 4
Majs- och blomkålskräm
  • 300 g fryst blomkål
  • 300 g majs
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • saften av 1/2 citron
  • 1/2 tsk flytande honung
Tillbehör
  • 1 paket grönsaksbullar (à 450 g)
  • 300 g broccoli
  • 1/2 paket koriander (à 40 g)
  • skal och saft av 1/2 citron
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 dl hackade, saltrostade mandlar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?