Confitbakad lax med torkade tomater och jordärtskockspuré
En lyxig, confitbakad lax som serveras ihop med torkade tomater, slät jordärtskockspuré och krispig, rucolamarinerad fänkål. Tack vare den låga temperaturen blir laxen otroligt saftig. Servera och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010
Ingredienser
6 portioner
Torkade körsbärstomater
500 g körsbärstomater
1/2 tsk timjan
1 krm socker
2 krm salt
1 krm peppar
1 msk olivolja
Confitbakad lax
900 g skinn- och benfri laxfilé (som varit fryst minst 2 dygn)
1 tsk salt
ca 5 dl olivolja
1 kruka basilika
1 citron
Rucolamarinerad fänkål
1 påse rucola (à ca 65 g)
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
finrivet skal av 1/2 tsk citron
2 krm salt
1 krm peppar
1 fänkål
Jordärtskockspuré
1 1/2 kg jordärtskockor
ca 2 dl mjölk
50 g smör
1 tsk salt
3 krm peppar
ev mjölk att späda med
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2010-12-31 Bodil Hanell Den Ruccolamarinerad fänkålen blev ett tillbehöv tillsammans med laxen och de ungsbakade tomaterna. Jordärtskockspuren är lättgjord. Jag tog bara ca.1 dl mjölk i för att få den lagom. Det tar några timmar att förbereda maträtten men det är den värd. Bra med upplägget på tallriken där allt utom laxen förbereddes så att '"köksan" kunde sitta med vid bordet.
Bodil
2010-12-31Den Ruccolamarinerad fänkålen blev ett tillbehöv tillsammans med laxen och de ungsbakade tomaterna. Jordärtskockspuren är lättgjord. Jag tog bara ca.1 dl mjölk i för att få den lagom. Det tar några timmar att förbereda maträtten men det är den värd. Bra med upplägget på tallriken där allt utom laxen förbereddes så att '"köksan" kunde sitta med vid bordet.
Bodil
2010-12-31