Confitbakad lax med torkade tomater och jordärtskockspuré

5
2
Confitbakad lax med torkade tomater och jordärtskockspuré

En lyxig, confitbakad lax som serveras ihop med torkade tomater, slät jordärtskockspuré och krispig, rucolamarinerad fänkål. Tack vare den låga temperaturen blir laxen otroligt saftig. Servera och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2010

Confitbakad lax med torkade tomater och jordärtskockspuré

Ingredienser

6 portioner

Torkade körsbärstomater

500 g körsbärstomater
1/2 tsk timjan
1 krm socker
2 krm salt
1 krm peppar
1 msk olivolja

Confitbakad lax

900 g skinn- och benfri laxfilé (som varit fryst minst 2 dygn)
1 tsk salt
ca 5 dl olivolja
1 kruka basilika
1 citron

Rucolamarinerad fänkål

1 påse rucola (à ca 65 g)
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
finrivet skal av 1/2 tsk citron
2 krm salt
1 krm peppar
1 fänkål

Jordärtskockspuré

1 1/2 kg jordärtskockor
ca 2 dl mjölk
50 g smör
1 tsk salt
3 krm peppar
ev mjölk att späda med

Gör så här

Tips

Bli inte orolig av den låga temperaturen, laxen bli både färdig och otroligt saftig. Tycker du inte om fänkål smakar det gott med lättkokt citronmarinerad broccoli.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Bodil

2010-12-31

2010-12-31 Bodil Hanell Den Ruccolamarinerad fänkålen blev ett tillbehöv tillsammans med laxen och de ungsbakade tomaterna. Jordärtskockspuren är lättgjord. Jag tog bara ca.1 dl mjölk i för att få den lagom. Det tar några timmar att förbereda maträtten men det är den värd. Bra med upplägget på tallriken där allt utom laxen förbereddes så att '"köksan" kunde sitta med vid bordet.

Bodil

2010-12-31

Den Ruccolamarinerad fänkålen blev ett tillbehöv tillsammans med laxen och de ungsbakade tomaterna. Jordärtskockspuren är lättgjord. Jag tog bara ca.1 dl mjölk i för att få den lagom. Det tar några timmar att förbereda maträtten men det är den värd. Bra med upplägget på tallriken där allt utom laxen förbereddes så att '"köksan" kunde sitta med vid bordet.