One pot pasta

Allt i en kastrull-pasta är ett smart knep för ett enklare matliv. Alltså att koka pastan samtidigt med såsen, en så kallad ”one pot pasta”. I den här pastakastrullen samsas lök och vitlök med champinjoner, kikärter, körsbärstomater, grädde, kryddor – och spagetti.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk olja
1 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp konserverade körsbärstomater (à ca 400 g)
7 dl vatten
2 1/2 - 3 dl visp- eller matlagningsgrädde
1 msk torkad basilika
1/2 msk torkad timjan
1/2 - 1 tsk chiliflakes
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
300 g spaghetti
Till servering
riven parmesan eller grana padano
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3014 KJ / 720 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater75 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
66 stJag har tagit mindre vatten (6dl) och lite mer pasta (450g). Blev jättekrämig!
Jannika alenka
Verkligen inte gott! Slängde resterna.
Clara
Suveränt god vegetarisk pastarätt
Annika