Allt i en kastrull-pasta är ett smart knep för ett enklare matliv. Alltså att koka pastan samtidigt med såsen, en så kallad ”one pot pasta”. I den här pastakastrullen samsas lök och vitlök med champinjoner, kikärter, körsbärstomater, grädde, kryddor – och spagetti.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och mättande. Jag kokade pastan separat och tog bara lite extra mängd vatten i såsen. Minskade mängden grädde och tog krossade tomater med smak och lite extra grönsaker i. Supergott!
Christina
2023-05-31Jättebra grund! Man får många idéer, lätt att variera. Stoppa i räkor / rester, toppa med fetaost och ruccola tex, bröd till... Kan ju bli en fest ju! På semesterns enda spisplatta / spritkök.
Irina
2023-03-20Förvånansvärt gott! Var lite skeptisk först men gick hem hos hela familjen. Kokade pastan enligt tiden på förpackningen, annars tror jag det skulle blivit lite väl mjukt. Tog extra mycket chili också för hetta. Blir en ny vardagsfavorit!
Mikaela
2023-02-24