One pot pasta
Allt i en kastrull-pasta är ett smart knep för ett enklare matliv. Alltså att koka pastan samtidigt med såsen, en så kallad ”one pot pasta”. I den här pastakastrullen samsas lök och vitlök med champinjoner, kikärter, körsbärstomater, grädde, kryddor – och spagetti.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk olja
1 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp konserverade körsbärstomater (à ca 400 g)
7 dl vatten
2 1/2 - 3 dl visp- eller matlagningsgrädde
1 msk torkad basilika
1/2 msk torkad timjan
1/2 - 1 tsk chiliflakes
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
300 g spaghetti
Till servering
riven parmesan eller grana padano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3014 KJ / 720 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater75 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Toppen matlåde-mat!
Sanna
2024-11-18Har tillagat denna rätt mer än tio gånger & älskar den!
Cecilia
2024-08-31En återkommande favorit hos oss. Gillas av alla (2 tonåringar i familjen). Vi gör alltid med konserverade körsbärstomater så får man även god tomatsås med i koket. Justerar vätskemängd och kryddor då vi ökar på pastan. Serveras med mycket riven parmesan.
Maria
2024-04-18