Spaghetti med zucchini- och laxsås

2
1 Klimatsmart
Spaghetti med zucchini- och laxsås

Att låta lax kokas upp i kvällens sås är ett utmärkt sätt att få perfekt mycket smak i varje tugga! Fiskbuljongen tillför sältan och höjer laxens egna smak. Självklart har du dill i såsen, men toppa gärna med lite extra ovanpå när rätten serveras.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2021

Spaghetti med zucchini- och laxsås

Ingredienser

4 portioner
4
port bönpasta (gärna spaghetti)
1
zucchini (à ca 300 g)
1/2 msk
rapsolja
2 dl
växtbaserad mjölkdryck
1 tsk
majsstärkelse
2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
1
fiskbuljongtärning
-
salt
-
peppar
1
förp färsk dill
600 g
laxfilé
250 g
tomatmix

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj glutenfri havrebaserad grädde och havredryck.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Malin

1/16/2021

Mycket gott! Adderade en vitlöksklyfta, lite dijonsenap och cest och saft från en halv citron så fick det ännu mer god smak. Kommer vi laga igen!

Näringsvärde per portion

Energi 3385 KJ / 809 kCal
Fett 39 g
Salt 2 g
Kolhydrater 27 g
Protein 77 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept