Spaghetti med zucchini- och laxsås

17
4
Spaghetti med zucchini- och laxsås

Att låta lax kokas upp i kvällens sås är ett utmärkt sätt att få perfekt mycket smak i varje tugga! Fiskbuljongen tillför sältan och höjer laxens egna smak. Självklart har du dill i såsen, men toppa gärna med lite extra ovanpå när rätten serveras.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2022

Spaghetti med zucchini- och laxsås

Ingredienser

4 portioner
4 port bönpasta (gärna spaghetti)
1 zucchini (à ca 300 g)
1/2 msk rapsolja
2 dl växtbaserad mjölkdryck
1 tsk majsstärkelse
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
salt
peppar
1 förp färsk dill
600 g laxfilé
250 g tomatmix

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj glutenfri havrebaserad grädde och havredryck.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Margareta

2022-11-09

Jag använde laktosfria mjölkprodukter och det blev så gott att vi ätit flera ggr.

Stina

2021-02-24

Tog oxå citron och vitlök. Mer kryddor :)

Elin

2021-01-19

Nästa gång byter vi ut bönpastan mot potatis.

Näringsvärde per portion

Energi 3385 KJ / 809 kCal
Fett 39 g
Salt 2 g
Kolhydrater 27 g
Protein 77 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden