Spaghetti med zucchini- och laxsås
Att låta lax kokas upp i kvällens sås är ett utmärkt sätt att få perfekt mycket smak i varje tugga! Fiskbuljongen tillför sältan och höjer laxens egna smak. Självklart har du dill i såsen, men toppa gärna med lite extra ovanpå när rätten serveras.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port bönpasta (gärna spaghetti)
1 zucchini (à ca 300 g)
1/2 msk rapsolja
2 dl växtbaserad mjölkdryck
1 tsk majsstärkelse
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
salt
peppar
1 förp färsk dill
600 g laxfilé
250 g tomatmix
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3385 KJ / 809 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein77 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag använde laktosfria mjölkprodukter och det blev så gott att vi ätit flera ggr.
Margareta
2022-11-09Tog oxå citron och vitlök. Mer kryddor :)
Stina
2021-02-24Nästa gång byter vi ut bönpastan mot potatis.
Elin
2021-01-19