Alla rätter borde vara så här enkla! Istället för att låta pasta koka upp i vatten, läggs den ner i en kastrull med grädde, vatten och buljongtärning. Ner i denna gryta hälls även stekt strimlad kyckling och grana padano. Enkelt, och framförallt jättegott!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
41 2019
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bengt
2020-03-27Med mer nästan 50% mer (kungsörnen spaghetti) pasta och kyckling blir det här ändå en misslyckad soppa som inte har något med kyckling Alfredo att göra. Bortkastade råvaror och tid.
Hanna
2019-12-28Tycker detta är ett underbart recept som är enkelt och riktigt gott! Har gjort rätten många gånger om!
Petter
2019-10-21Värdelöst recept, med 1 liter vatten blir det kycklingsoppa och kycklingen tappar all kryddning. Nej usch
Redaktionen ICAse
2019-10-28Hej Petter och Rasmus! Tack för er återkoppling. Vi har nu provlagat om receptet och ändrat till vanlig pasta istället för fullkornspasta pga olika kokegenskaper på fullkornssorterna. Hälsningar Ulrika