UNDER 30 MIN | Medel

One pot chicken Alfredo 

Alla rätter borde vara så här enkla! Istället för att låta pasta koka upp i vatten, läggs den ner i en kastrull med grädde, vatten och buljongtärning. Ner i denna gryta hälls även stekt strimlad kyckling och grana padano. Enkelt, och framförallt jättegott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen (om fryst används).
  2. Strimla kycklingen. Stek den i en gryta i oljan och pressa i vitlöken. Krydda med salt och peppar. Lyft upp kycklingen på en tallrik.
  3. Häll i grädde, vatten och smulade buljongtärningar i grytan. Låt koka upp och lägg i pastan. Koka under lock enligt anvisningen på pastaförpackningen. Rör om i  grytan då och då.
  4. Rör ner osten och kycklingen i grytan och låt osten smälta.
  5. Servera grytan med tomaterna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 640 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 l vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 4 port spaghetti
  • 100 g flarn av grana padano
  • 250 g körsbärstomater

Näringsvärde
Per portion

Energi 3361 kJ / 804 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept