Portabellopasta med spenat och vitlök

Portabellosvamp är mild och har en mycket härlig svampsmak som passar perfekt i en sås serverad till pasta. Svampen steks i pannan innan den kokas samman med övriga ingredienser. Dess mjuka karaktär bryts sen av med de krispiga och lite nötiga pumpakärnorna som strös ovanpå den upplagda rätten!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021

Ingredienser
4 portioner
Svampsås
200 g portabellosvamp
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
salt
peppar
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
2 1/2 dl grönsaks- eller svampbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk japansk soja
1 tsk timjan
1 förp färsk spenat (à 200 g)
4 port pasta (gärna trottole)
Till servering
1/2 påse rostade pumpakärnor (à 150 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2108 KJ / 505 kCal
Fett24 g
Salt2.1 g
Kolhydrater52 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott och enkelt! Jag bytte ut till Championer, biltur och vispgrädde istället! Funkade bra det med
Tony
2024-09-04Väldigt gott tyckte även gästerna. Gjorde den med matlagningsgrädde. Tog en halv umamibuljongtärning och lite kantarellfond. Mycket gott!!
Annikka
2023-04-20Att ha i 2,5 dl fond förstörde ju allt. Ni får skriva tydligare. All mat fick slängas.
Johanna
2023-02-15