Portabellopasta med spenat och vitlök

Betyg 4 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Portabellopasta med spenat och vitlök

Portabellosvamp är mild och har en mycket härlig svampsmak som passar perfekt i en sås serverad till pasta. Svampen steks i pannan innan den kokas samman med övriga ingredienser. Dess mjuka karaktär bryts sen av med de krispiga och lite nötiga pumpakärnorna som strös ovanpå den upplagda rätten!

Samarbete med:

Portabellopasta med spenat och vitlök

Ingredienser

4 portioner

Svampsås

200 g portabellosvamp
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
salt
peppar
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
2 1/2 dl Knorr Fond du Chef svampbuljong
1 msk japansk soja
1 tsk timjan
1 förp färsk spenat (à 200 g)
4 port pasta (gärna trottole)

Till servering

1/2 påse rostade pumpakärnor (à 150 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Riktigt gott och enkelt! Jag bytte ut till Championer, biltur och vispgrädde istället! Funkade bra det med

    Tony

  • Väldigt gott tyckte även gästerna. Gjorde den med matlagningsgrädde. Tog en halv umamibuljongtärning och lite kantarellfond. Mycket gott!!

    Annikka

  • Att ha i 2,5 dl fond förstörde ju allt. Ni får skriva tydligare. All mat fick slängas.

    Johanna

  • Redde av såsen lite och använde matlagningsgrädde istället för havregrädde. Väldigt gott!!

    Annika marie

  • Har det någon betydelse om man använder vitlöksoulver istället för färsk Vitlök?

    Martin

    Hej Martin! I det här receptet går bra att byta ut färsk vitlök mot vitlökspulver. Rör ner den tillsammans med grädde, buljong, soja och timjan. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Tyckte att såsen var lite för lös, hade nog blivit godare med lite redning.

    Caroline

  • Wow, riktigt riktigt god! Mycket smak och intressant.

    Oskar

  • Hela familjen åt upp till sista ”slicken” :) Barnen tyckte såsen var lite för tunn så nästa gång reder vi av den lite.

    Terése

  • Hur gott som helst!

    Emelie

Näringsvärde per portion

Energi2108 KJ / 505 kCal
Fett24 g
Salt2.1 g
Kolhydrater52 g
Protein17 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Spaghetti med zucchini- och laxsås
    Betyg 4 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • One pot chicken Alfredo
    Betyg 4 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grönkålspasta
    Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • One pot pasta och köttfärssås
    Betyg 3.8 av 5.71 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • One pot pasta
    Betyg 4.4 av 5.347 personer har röstat
    Receptet har 67 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Blomkål- och svampbolognese
    Betyg 4 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad