Portabellopasta med spenat och vitlök

Portabellosvamp är mild och har en mycket härlig svampsmak som passar perfekt i en sås serverad till pasta. Svampen steks i pannan innan den kokas samman med övriga ingredienser. Dess mjuka karaktär bryts sen av med de krispiga och lite nötiga pumpakärnorna som strös ovanpå den upplagda rätten!
Samarbete med:
Knorr

Ingredienser
4 portioner
Svampsås
200 g portabellosvamp
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
salt
peppar
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
2 1/2 dl Knorr Fond du Chef svampbuljong
1 msk japansk soja
1 tsk timjan
1 förp färsk spenat (à 200 g)
4 port pasta (gärna trottole)
Till servering
1/2 påse rostade pumpakärnor (à 150 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2108 KJ / 505 kCal
Fett24 g
Salt2.1 g
Kolhydrater52 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
9 stRiktigt gott och enkelt! Jag bytte ut till Championer, biltur och vispgrädde istället! Funkade bra det med
Tony
Väldigt gott tyckte även gästerna. Gjorde den med matlagningsgrädde. Tog en halv umamibuljongtärning och lite kantarellfond. Mycket gott!!
Annikka
Att ha i 2,5 dl fond förstörde ju allt. Ni får skriva tydligare. All mat fick slängas.
Johanna
Redde av såsen lite och använde matlagningsgrädde istället för havregrädde. Väldigt gott!!
Annika marie
Har det någon betydelse om man använder vitlöksoulver istället för färsk Vitlök?
Martin
Hej Martin! I det här receptet går bra att byta ut färsk vitlök mot vitlökspulver. Rör ner den tillsammans med grädde, buljong, soja och timjan. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Tyckte att såsen var lite för lös, hade nog blivit godare med lite redning.
Caroline
Wow, riktigt riktigt god! Mycket smak och intressant.
Oskar
Hela familjen åt upp till sista ”slicken” :) Barnen tyckte såsen var lite för tunn så nästa gång reder vi av den lite.
Terése
Hur gott som helst!
Emelie