Portabellopasta med spenat och vitlök

11
0 Klimatsmart
Portabellopasta med spenat och vitlök

Portabellosvamp är mild och har en mycket härlig svampsmak som passar perfekt i en sås serverad till pasta. Svampen steks i pannan innan den kokas samman med övriga ingredienser. Dess mjuka karaktär bryts sen av med de krispiga och lite nötiga pumpakärnorna som strös ovanpå den upplagda rätten!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020

Portabellopasta med spenat och vitlök

Ingredienser

4 portioner

Svampsås

200 g
portabellosvamp
1
rödlök
1
vitlöksklyfta
2 msk
rapsolja
-
salt
-
peppar
2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
2 1/2 dl
grönsaks- eller svampbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk
japansk soja
1 tsk
timjan
1
förp färsk spenat (à 200 g)
4
port pasta (gärna trottole)

Till servering

1/2
påse rostade pumpakärnor (à 150 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj glutenfri havrebaserad grädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2108 KJ / 505 kCal
Fett 24 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 52 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept