Portabellopasta med spenat och vitlök

Betyg 4 av 5.
42 personer har röstat
8Klimatsmart
Portabellopasta med spenat och vitlök

Portabellosvamp är mild och har en mycket härlig svampsmak som passar perfekt i en sås serverad till pasta. Svampen steks i pannan innan den kokas samman med övriga ingredienser. Dess mjuka karaktär bryts sen av med de krispiga och lite nötiga pumpakärnorna som strös ovanpå den upplagda rätten!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2021

Portabellopasta med spenat och vitlök

Ingredienser

4 portioner

Svampsås

200 g  portabellosvamp
1   rödlök
1   vitlöksklyfta
2 msk  rapsolja
salt
peppar
2 dl  havrebaserad matlagningsgrädde
2 1/2 dl  grönsaks- eller svampbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 msk  japansk soja
1 tsk  timjan
1   förp färsk spenat (à 200 g)
4   port pasta (gärna trottole)

Till servering

1/2   påse rostade pumpakärnor (à 150 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj glutenfri havrebaserad grädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
42 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott tyckte även gästerna. Gjorde den med matlagningsgrädde. Tog en halv umamibuljongtärning och lite kantarellfond. Mycket gott!!

Annikka

2023-04-20

Att ha i 2,5 dl fond förstörde ju allt. Ni får skriva tydligare. All mat fick slängas.

Johanna

2023-02-15

Redde av såsen lite och använde matlagningsgrädde istället för havregrädde. Väldigt gott!!

Annika marie

2021-04-06

Näringsvärde per portion

Energi2108 KJ / 505 kCal
Fett24 g
Salt2.1 g
Kolhydrater52 g
Protein17 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Svamp- och spenattagliatelle
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad portabello med två sorters lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm vego-fralla
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med portabello, sparris och valnötter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad portabello och lök med basilikacrème
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga