Toscakaka i långpanna

Toscakaka är en riktigt bakklassiker som är svår att motstå. Här gör vi den saftiga och fluffiga sockerkakan med sitt sega, söta mandeltäcke i långpanna.
Samarbete med:
Kungsörnen

Ingredienser
ca 25 bitar
200 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl Kungsörnen vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
Tosca
200 g smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
4 msk Kungsörnen vetemjöl
4 msk vispgrädde
200 g mandelspån
Gör så här
00:20:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 25 bitar.
Energi1280 KJ / 306 kCal
Fett21 g
Salt0.3 g
Kolhydrater25 g
Protein4 g
Kommentarer
Receptet på sockerkakan behöver ökas till 1 1/2 sats om det ska passa en normalstor långpanna (30×40cm) för min blev väldigt tunn, och då spred jag inte ut smeten hela vägen ut till kanterna.
Elena
2025-04-16Hur länge står den sig utan infrysning? Och förvarar man den då, kyl eller rumstemperatur?
Matilda
2025-04-14Hej Matilda! Bäst håller den såklart om man fryser den Men om du inte vill det så ha den rumstemperatur eftersom bröd blir torrare om det förvaras i kyl. Några dagar håller den nog framme. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-15Kan man ta 1 1/2, alltså öka på så att receptet är till 37,5 portioner istället i samma långpanna eller måste det göras i 2 långpannor då?
Marie
2025-01-16Hej Marie! Jag tror att det går fint! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-01-17