Toscakaka i långpanna
Toscakaka är en riktigt bakklassiker som är svår att motstå. Här gör vi den saftiga och fluffiga sockerkakan med sitt sega, söta mandeltäcke i långpanna.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
ca 25 bitar
200 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
Tosca
200 g smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
4 msk vetemjöl
4 msk vispgrädde
200 g mandelspån
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 25 bitar.
Energi1280 KJ / 306 kCal
Fett21 g
Salt0.3 g
Kolhydrater25 g
Protein4 g
Kommentarer
La på strössel istället mandel
Madelene
2024-11-13Enkelt att följa! Riktigt gott men hade bara 100 gr mandelspån hemma så la till 100 gr havregryn, jättebra!!
Lena
2024-06-11Följde receptet men hade kakan i ugnen i 23 minuter innan jag hällde över toscaglasyren, gräddade ytterligare 15-16 minuter, Vill ha en knäckig glasyren. Blev så gott till kaffet.
Ann-britt
2024-05-19