Toscakaka i långpanna
Toscakaka är en riktigt bakklassiker som är svår att motstå. Här gör vi den saftiga och fluffiga sockerkakan med sitt sega, söta mandeltäcke i långpanna.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
ca 25 bitar
200 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
Tosca
200 g smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
4 msk vetemjöl
4 msk vispgrädde
200 g mandelspån
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1280 KJ / 306 kCal
Fett21 g
Salt0.3 g
Kolhydrater25 g
Protein4 g
Kommentarer
Enkelt att följa! Riktigt gott men hade bara 100 gr mandelspån hemma så la till 100 gr havregryn, jättebra!!
Lena
2024-06-11Följde receptet men hade kakan i ugnen i 23 minuter innan jag hällde över toscaglasyren, gräddade ytterligare 15-16 minuter, Vill ha en knäckig glasyren. Blev så gott till kaffet.
Ann-britt
2024-05-19Tyvärr räckte inte 20 minuter i ugnen innan toscan skulle på, blev katastrof. Toscan åkte rätt igenom ”kakan/smeten” och la sig i botten. Kakan var alltså inte tillräckligt färdig innan toscan las på, väntade ändå 24 minuter. Fick slänga hela kakan, sååå om ni är osäkra innan ni lägger på toscan, ta några minuter till så att ni slipper gå samma öde till mötes. Blev ingen kaka till kalaset 😂
Sofia
2024-04-14