Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

One pot pasta och köttfärssås

En kastrull är allt som behövs för den här pastan med köttfärssås. Minimalt med disk och när det dessutom bara blir godare när pastan kokas ihop med blandfärs och pastasås blir ju middagen bara ännu bättre. Servera med ruccola på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs färsen i oljan och krydda med salt och peppar. Pressa i vitlöken.
  2. Tillsätt pastasås, sojabönor, okokt pasta och vatten. Sätt på locket och låt koka upp. Rör runt och låt sedan koka på medelvärme ca 15 minuter eller tills pastan är klar. Rör då och då. Ta av locket mot slutet om du önskar en tjockare sås. Servera med ruccola.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pastasåsen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Vill du ha hetare smak så byt ut pastasåsen till en smaksatt med chili.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blandfärs
  • 2 förp pastasås med basilika (à 390 g)
  • 250 g frysta sojabönor
  • ca 9 dl okokt pasta (gärna penne)
  • 65 g ruccola
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 l vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2976 kJ / 708 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer