Ölrumpekyckling
Ölrumpekyckling - även kallat beer can chicken - är ett roligt och garanterat annorlunda recept på kyckling! Tillaga kycklingen tillsammans med öl, morötter, rödlök, kinesisk soja och svartvinbärsgelé. Servera ölrumpekycklingen tillsammans med potatis och sås.
Ingredienser
4 portioner
4 morötter
4 rödlökar
1 kyckling
salt
peppar
1 burk öl (à 33 cl)
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk kinesisk soja
2 msk svartvinbärsgelé
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
Till servering
potatismos
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2603 KJ / 622 kCal
Fett37.1 g
Kolhydrater38.6 g
Protein30.3 g
Kommentarer
Gott, men minska kinesiska soyan i såsen för den blev något besk med lager.
Ingela
2022-03-06Att använda ett ljust öl i matlagning är för det mesta ett säkert sätt att misslyckas, det ger en beska som sällan höjer rätten ifråga. Speciellt om den ska reduceras till en sås. Däremot spelar det mindre roll för kycklingen i det här receptet, skulle funka med läsk eller ramlösa också. Porter eller annat mörkt öl med mindre mängd humle än pilsner ger en fin maltig smak utan tråkig beska,
Mikael
2021-04-17Testade att byta ut kyckling mot höna, succé! Kan även rekommendera att krydda kycklingen och grönsakerna med timjan
Axel
2020-02-14