Ölrumpekyckling

Betyg 2.4 av 5.
88 personer har röstat
4
Ölrumpekyckling

Ölrumpekyckling - även kallat beer can chicken - är ett roligt och garanterat annorlunda recept på kyckling! Tillaga kycklingen tillsammans med öl, morötter, rödlök, kinesisk soja och svartvinbärsgelé. Servera ölrumpekycklingen tillsammans med potatis och sås.

Ölrumpekyckling

Ingredienser

4 portioner
4 morötter
4 rödlökar
1 kyckling
salt
peppar
1 burk öl (à 33 cl)
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk kinesisk soja
2 msk svartvinbärsgelé
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse (Maizena)

Till servering

potatismos

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.4 av 5.
88 personer har röstat

Kommentarer

Gott, men minska kinesiska soyan i såsen för den blev något besk med lager.

Ingela

2022-03-06

Att använda ett ljust öl i matlagning är för det mesta ett säkert sätt att misslyckas, det ger en beska som sällan höjer rätten ifråga. Speciellt om den ska reduceras till en sås. Däremot spelar det mindre roll för kycklingen i det här receptet, skulle funka med läsk eller ramlösa också. Porter eller annat mörkt öl med mindre mängd humle än pilsner ger en fin maltig smak utan tråkig beska,

Mikael

2021-04-17

Testade att byta ut kyckling mot höna, succé! Kan även rekommendera att krydda kycklingen och grönsakerna med timjan

Axel

2020-02-14

Näringsvärde per portion

Energi2603 KJ / 622 kCal
Fett37.1 g
Kolhydrater38.6 g
Protein30.3 g

Testa liknande recept

Ölgrillad kyckling ”Beer butt chicken”
Betyg 3.2 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pulled chicken med salsa criolla
Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söndagsstek med gräddsås
Betyg 3.6 av 5.
140 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt kalkon med hasselnötter, salvia och citron
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Beer can chicken med coleslaw
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt mandelkyckling med citron och honung
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga