Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ölrumpekyckling

Ölrumpekyckling - även kallat beer can chicken - är ett roligt och garanterat annorlunda recept på kyckling! Tillaga kycklingen tillsammans med öl, morötter, rödlök, kinesisk soja och svartvinbärsgelé. Servera ölrumpekycklingen tillsammans med potatis och sås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C. 
  2. Skala morötter och lök, dela morötterna i bitar och löken i halvor.
  3. Tvätta av ölburken. Häll av ca en dl öl (för 4 port) och spara det till såsen. Gnid in kycklingen med salt och peppar.
  4. Trä kycklingen på ölburken och ställ den med botten nedåt i en långpanna eller ugnssäker form. Lägg morötter och lök runtom kycklingen och häll över 2 dl vatten (för 4 port). Sätt in i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Ös kycklingen med skyn några gånger under stekningen.
  5. Ta ut kycklingen och ta av ölburken. Plocka upp grönsakerna och håll dem varma.
  6. Häll ölet från burken i långpannan och vispa ur. Sila upp ölspadet i en kastrull, tillsätt det sparade ölet, buljongtärning, soja, gelé och grädde. Koka sakta ca 20 minuter, red av med majsstärkelse utblandat med vatten. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Skär loss bröst och lår från kycklingen.
  8. Servera kycklingen med grönsakerna, sås och potatismos.


För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och potatismoset.
Gör glutenfri: använd glutenfritt öl.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: kontrollera att potatismoset är äggfritt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 morötter
  • 4 rödlökar
  • 1 kyckling
  • salt och peppar
  • 1 burk öl (à 33 cl)
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
Till servering
  • potatismos
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2603 kJ / 622 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer