Ölrumpekyckling - även kallat beer can chicken - är ett roligt och garanterat annorlunda recept på kyckling! Tillaga kycklingen tillsammans med öl, morötter, rödlök, kinesisk soja och svartvinbärsgelé. Servera ölrumpekycklingen tillsammans med potatis och sås.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och potatismoset.
Gör glutenfri: använd glutenfritt öl.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: kontrollera att potatismoset är äggfritt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ingela
2022-03-06Gott, men minska kinesiska soyan i såsen för den blev något besk med lager.
Mikael
2021-04-17Att använda ett ljust öl i matlagning är för det mesta ett säkert sätt att misslyckas, det ger en beska som sällan höjer rätten ifråga. Speciellt om den ska reduceras till en sås. Däremot spelar det mindre roll för kycklingen i det här receptet, skulle funka med läsk eller ramlösa också. Porter eller annat mörkt öl med mindre mängd humle än pilsner ger en fin maltig smak utan tråkig beska,
Axel
2020-02-14Testade att byta ut kyckling mot höna, succé! Kan även rekommendera att krydda kycklingen och grönsakerna med timjan