Pulled chicken med salsa criolla

25
0
Pulled chicken med salsa criolla

Pulled chicken är en kycklingvariant på pulled pork – och det är minst lika gott! Du trär den hela kycklingen på en ölburk och grillar på indirekt grill i 60-90 minuter. Pensla med BBQ-sås medan kycklingen grillas. När kycklingen är färdiggrillad ska den strimlas och blandas med resterande BBQ-sås. Saftigt och smakrikt!

Pulled chicken med salsa criolla

Ingredienser

4 portioner

BBQ-sås

2 vitlöksklyftor
1 chili chipotle
3 dl chilisås
4 msk rårörsocker
2 msk rödvinsvinäger
2 msk japansk soja
1 msk dijonsenap
2 msk mald ingefära
salt och svartpeppar

Kyckling

1 BBQ beer can kyckling
1 burk öl (à 33 cl)

Salsa criolla

3 rödlökar
2 röda peppar
1 kruka persilja
1 lime
3 msk rapsolja

Till servering

hamburgerbröd gärna med surdeg
tomater
gräddfil
riven ost

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl och glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Tips

BBQ- såsen går att ersätta med ca 4 dl färdig BBQ- sås (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2652 KJ / 635 kCal
Fett 21.9 g
Salt 2.8 g
Kolhydrater 65 g
Protein 39.4 g
Läs mer om näringsvärden