Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pulled chicken med salsa criolla

Pulled chicken är en kycklingvariant på pulled pork – och det är minst lika gott! Du trär den hela kycklingen på en ölburk och grillar på indirekt grill i 60-90 minuter. Pensla med BBQ-sås medan kycklingen grillas. När kycklingen är färdiggrillad ska den strimlas och blandas med resterande BBQ-sås. Saftigt och smakrikt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. BBQ-sås: Skala och riv vitlöken. Grovhacka chipotlen. Blanda det med övriga ingredienser i en kastrull utom salt och peppar. Sjud ca 25 minuter. Smaksätt med salt och nymald peppar. Mixa såsen slät.
  2. Kyckling: Tvätta av ölburken och öppna översidan med en konservöppnare. Trä kycklingen på ölburken (med ölet kvar i burken) och sätt burken mitt på grillen. Grillkolen eller briketterna ska ligga runt om kycklingen och inte under burken. Grilla kycklingen på indirekt grill 60-90 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C vid benet. Pensla med hälften av BBQ-såsen då och då under grillningen.
  3. Plocka kycklingköttet från benen, riv det i strimlor och blanda det med resten av BBQ- såsen.
  4. Salsa criolla: Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka persiljan. Pressa limen.
  5. Blanda lök, chili och persilja med limesaft och olja. Smaksätt med salt och nymald peppar.
  6. Servera pulled chicken mellan 2 grillade brödskivor (per portion) med salsa criolla, skivade tomater, gräddfil och riven ost.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl och glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Tips

BBQ- såsen går att ersätta med ca 4 dl färdig BBQ- sås (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
BBQ-sås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili chipotle
  • 3 dl chilisås
  • 4 msk rårörsocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk mald ingefära
  • salt och svartpeppar
Kyckling
  • 1 BBQ beer can kyckling
  • 1 burk öl (à 33 cl)
Salsa criolla
  • 3 rödlökar
  • 2 röda peppar
  • 1 kruka persilja
  • 1 lime
  • 3 msk rapsolja
Till servering
  • hamburgerbröd gärna med surdeg
  • tomater
  • gräddfil
  • riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2652 kJ / 635 kCal