UNDER 45 MIN | Enkel

Bakad sötpotatis

Visst går det lika bra att baka sötpotatis som vanlig potatis! Halvera sötpotatisen och lägg med skalet upp, så det blir det gott och krispigt i ugnen. Det hårdbakade skalet ger en fin kontrast till det mjuka innanmätet – och tanken är att du ska äta hela härligheten.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär sötpotatisarna i halvor på längden. 
  3. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivolja och strö över chiliflakes, paprikapulver och flingsalt. Lägg med snittsidan ner på plåten. Ställ in i mitten av ugnen tills potatisarna är  mjuka, ca 25 minuter (prova med en potatissticka).
  4. Bjud gärna den bakade sötpotatisen med en Örtig fetaostkräm.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 sötpotatisar (4 sötpotatisar motsvarar ca 800 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 840 kJ / 201 kCal