Bakad sötpotatis
Visst går det lika bra att baka sötpotatis som vanlig potatis! Halvera sötpotatisen och lägg med skalet upp, så det blir det gott och krispigt i ugnen. Det hårdbakade skalet ger en fin kontrast till det mjuka innanmätet – och tanken är att du ska äta hela härligheten.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
4 portioner
4 sötpotatisar (4 sötpotatisar motsvarar ca 800 g)
1 msk olivolja
1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsbesäkningen är gjord per portion, utan serveringsförslag.
Energi840 KJ / 201 kCal
Fett3 g
Salt0.3 g
Kolhydrater40 g
Protein3 g
Kommentarer
Supergott!
Samuel
2024-11-22Väldigt mycket god smak på sötpotatisen. Passar till röror som Gubbröra med Ansjovis ägg rödlök cheme fraiche svartpeppar och dill
Joachim
2024-03-03Passar till så himla mycket, riktigt goda!
Amanda
2023-03-25