Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

US Spare Ribs

Matiga revbensspjäll smaksatta med en grillolja av olja, soja, hackade kryddörter och mango chutney. Till dina US spare ribs serverar du en coleslaw och grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Revbensspjäll tar lång tid att grilla. Korta av grilltiden genom att förkoka dem i buljong.

  1. Förkokning: koka spjället sakta i buljong ca 1 timme eller till dess att köttet släpper lätt från benen. Skumma under tiden. Ta upp spjället och låt det rinna av. Skär det i bitar.
  2. Blanda samman ingredienserna till grilloljan. Pensla bitarna med den. Grilla spjället i 6-8 minuter/sida (eller 30 min/sida om de är råa).
  3. Servera med Coleslaw och grönsallad.

Tips

Passa revbensspjällen på grillen noga och vänd ofta!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
  • ev 1 1/2 l köttbuljong (vatten + tärning)
Grillolja
  • 2 msk soja
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl hackade kryddörter
  • 2 msk mango chutney
Tillbehör
  • coleslaw (se länk nedan)
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer