Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Oliv- och tomatpasta med halloumi

Ett snabblagat recept med vinnande ingredienser som halloumiost, tomat, nykokt pasta (gärna tagliatelle), rucola och rostade pumpakärnor. Den läckra pastasåsen, av lök, grädde, tapenade och rosmarin gör du på nolltid och gör pastan krämigt smarrig. Vardagsmat när den är som bäst!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Rosta pumpakärnorna i en medelvarm stekpanna med lite salt. Plocka bladen från rosmarinen och hacka dem.
  3. Ansa och skiva salladslöken tunt. Stek den i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Sänk temperaturen på plattan. Rör ner rosmarin, grädde, mjölk, och tapenade och låt det puttra några minuter.
  5. Skär tomaterna i halvor. Hyvla eller riv halloumin.
  6. Blanda såsen med den nykokta pastan och tomaterna. Servera med halloumi, pumpafrön och rucola.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde, mjölk och halloumi utan laktos.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna tagliatelle
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl tapenade
  • 250 g körsbärstomater
  • 150 g halloumiost
  • 1 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3243 kJ / 776 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept