Oliv- och tomatpasta med halloumi
Ett snabblagat recept med vinnande ingredienser som halloumiost, tomat, nykokt pasta (gärna tagliatelle), rucola och rostade pumpakärnor. Den läckra pastasåsen, av lök, grädde, tapenade och rosmarin gör du på nolltid och gör pastan krämigt smarrig. Vardagsmat när den är som bäst!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna tagliatelle
1 dl pumpakärnor
1/2 kruka rosmarin
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 tsk olja
salt
peppar
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl tapenade
250 g körsbärstomater
150 g halloumi
1 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3243 KJ / 776 kCal
Fett47 g
Salt3.87 g
Kolhydrater61 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt fantastiskt gott! Delar förstaplatsen för absolut godaste recept på ICA:s hemsida (med"Marockansk kyckling med bakad sötpotatis").
Monica
2015-04-13Det ser mycket intressant ut! Jag ska snarast prova det! !!
Jan
2015-03-30