Oliv- och tomatpasta med halloumi

30
2
Oliv- och tomatpasta med halloumi

Ett snabblagat recept med vinnande ingredienser som halloumiost, tomat, nykokt pasta (gärna tagliatelle), rucola och rostade pumpakärnor. Den läckra pastasåsen, av lök, grädde, tapenade och rosmarin gör du på nolltid och gör pastan krämigt smarrig. Vardagsmat när den är som bäst!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2014

Oliv- och tomatpasta med halloumi

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta, gärna tagliatelle
1 dl pumpakärnor
1/2 kruka rosmarin
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 tsk olja
salt och peppar
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl tapenade
250 g körsbärstomater
150 g halloumi
1 påse rucola (à 65 g)

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde, mjölk och halloumi utan laktos.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Monica

2015-04-13

Helt fantastiskt gott! Delar förstaplatsen för absolut godaste recept på ICA:s hemsida (med"Marockansk kyckling med bakad sötpotatis").

Jan

2015-03-30

Det ser mycket intressant ut! Jag ska snarast prova det! !!

Näringsvärde per portion

Energi 3243 KJ / 776 kCal
Fett 47 g
Salt 387 g
Kolhydrater 61 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden