Pasta med halloumi, tomat och basilika

195
7
Pasta med halloumi, tomat och basilika

En enkel rätt med lyxkänsla får du om du serverar pasta med halloumi, tomat och basilika. Här sauteras ingredienser som svamp, soltorkade tomater och halloumin tillsammans i en het gryta. Där skalet och saften från en citron bidrar till en syrlig karaktär. Avnjut med tagliatelle och lite ruccola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015

Pasta med halloumi, tomat och basilika

Ingredienser

4 portioner
4 port tagliatelle
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 citron
1/2 kruka basilika
140 g soltorkade tomater
250 g champinjoner
250 g körsbärstomater
300 g halloumi
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 dl pumpakärnor
1 påse rucola (à 65 g)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

195

Kommentarer

Ulrika

2020-09-07

Mycket gott!! Full pott från hela familjen! 🤩

Christer

2020-09-07

Skitgott🥇

Emma

2020-03-24

Skippade champinjon för att jag inte gillar svamp. Och hade inte solrosfrön hemma. Men OTTOLIGT gott ändå! Smakar verkligen lyxigt och fräscht. 8/10

Näringsvärde per portion

Energi 2900 KJ / 694 kCal
Fett 33 g
Salt 4.26 g
Kolhydrater 62 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden