Pasta med halloumi, tomat och basilika
En enkel rätt med lyxkänsla får du om du serverar pasta med halloumi, tomat och basilika. Här sauteras ingredienser som svamp, soltorkade tomater och halloumin tillsammans i en het gryta. Där skalet och saften från en citron bidrar till en syrlig karaktär. Avnjut med tagliatelle och lite ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port tagliatelle
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 citron
1/2 kruka basilika
140 g soltorkade tomater
250 g champinjoner
250 g körsbärstomater
300 g halloumi
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 dl pumpakärnor
1 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2900 KJ / 694 kCal
Fett33 g
Salt4.26 g
Kolhydrater62 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta var otroligt gott
Ann-charlotte
2023-06-14Mycket gott!! Full pott från hela familjen! 🤩
Ulrika
2020-09-07Skitgott🥇
Christer
2020-09-07