Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Zucchinistekt halloumi med olivdressing

Helstekt halloumi inbakad i zucchiniskivor blir en rejäl förrätt med salta medelhavssmaker där den cypriotiska osten får sällskap med en smakrik olivtapenade. Är ni färre kring bordet så går det fint att ta en mindre storlek på halloumin. En vego rätt som även passar fint på buffé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och hyvla zucchinin på längden med en osthyvel eller en potatisskalare.
  2. Linda in halloumiosten i zucchinin. Stek osten i olja runt om tills den får fin färg. Krydda med svartpeppar.
  3. Blanda tapenade, vinäger och olivolja till en dressing. Skär osten i skivor, ringla på olivdressing och servera med ruccola.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 zucchini (à ca 300 g)
  • 1 förp halloumiost (à 750 g)
  • 3 msk olja
  • svartpeppar
  • 130 g tapenade
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 65 g ruccola

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2225 kJ / 532 kCal

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer