Zucchinistekt halloumi med olivdressing

0
0
Zucchinistekt halloumi med olivdressing

Helstekt halloumi inbakad i zucchiniskivor blir en rejäl förrätt med salta medelhavssmaker där den cypriotiska osten får sällskap med en smakrik olivtapenade. Är ni färre kring bordet så går det fint att ta en mindre storlek på halloumin. En vego rätt som även passar fint på buffé.

Zucchinistekt halloumi med olivdressing

Ingredienser

6 portioner
1 zucchini (à ca 300 g)
1 förp halloumi (à 750 g)
3 msk olja
svartpeppar
130 g tapenade
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
65 g rucola

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2225 KJ / 532 kCal
Fett 44 g
Salt 6.16 g
Kolhydrater 6 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden