Zucchinistekt halloumi med olivdressing

0
0
Zucchinistekt halloumi med olivdressing

Helstekt halloumi inbakad i zucchiniskivor blir en rejäl förrätt med salta medelhavssmaker där den cypriotiska osten får sällskap med en smakrik olivtapenade. Är ni färre kring bordet så går det fint att ta en mindre storlek på halloumin. En vego rätt som även passar fint på buffé.

Skriv ut
Zucchinistekt halloumi med olivdressing

Ingredienser

6 portioner
1
zucchini (à ca 300 g)
1
förp halloumi (à 750 g)
3 msk
olja
-
svartpeppar
130 g
tapenade
1 msk
rödvinsvinäger
2 msk
olivolja
65 g
rucola

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2225 KJ / 532 kCal
Fett 44 g
Salt 6.16 g
Kolhydrater 6 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept