Tagliatelle med bresaola och mozzarella
Den här pastarätten med Bresaola och mozzarella blir superlyxig när du serverar den till vardags. Vitlöken är ett måste i denna rätt och för att bringa fram smakerna ytterligare rostas den ihop med salladen. Innan servering blandas pastan med grönsaker, krämig mozzarella samt en skvätt citron.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port tagliatelle
150 g haricots verts (bönor)
3 vitlöksklyftor
1 hjärtsallad
2 msk olivolja
1/2 kruka oregano
1 citron
2 förp minimozzarella (à 120 g)
65 g rucola
salt
svartpeppar
140 g bresaola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2314 KJ / 555 kCal
Fett22 g
Salt3.03 g
Kolhydrater56 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer