Tagliatelle med bresaola och mozzarella | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tagliatelle med bresaola och mozzarella

Den här pastarätten med Bresaola och mozzarella blir superlyxig när du serverar den till vardags. Vitlöken är ett måste i denna rätt och för att bringa fram smakerna ytterligare rostas den ihop med salladen. Innan servering blandas pastan med grönsaker, krämig mozzarella samt en skvätt citron.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa bönorna, låt dem koka med pastan när det återstår 3 minuter av koktiden.
  3. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt. Skär salladen i klyftor.
  4. Rosta vitlöken i olivoljan i en stekpanna. Lägg ner salladen och låt den steka med någon minut.
  5. Plocka av bladen från oreganon. Skölj citronen och riv skalet.
  6. Ta av pannan från värmen. Blanda ner oreganon och citronskalet. 
  7. Blanda den nykokta pastan med grönsakerna, mozzarellan och rucolan. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar. 
  8. Servera med bresaola.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port tagliatelle
  • 150 g haricots verts
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 hjärtsallad
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 kruka oregano
  • 1 citron
  • 2 förp minimozzarella (à 120 g)
  • 65 g ruccola
  • salt och svartpeppar
  • 140 g bresaola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2314 kJ / 555 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept