Stekt halloumi med körsbärstomater och olivdressing

Stekt halloumi med körsbärstomater och olivdressing passar utmärkt att servera till såväl fisk som kött och är dessutom väldigt lättlagat. Stek bara halloumin och blanda med körsbärstomaterna och olivdressingen, sedan är det färdigt att avnjutas!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Ingredienser
4 portioner
Olivdressing
1/2 dl tapenade svarta oliver
1 tsk citronjuice
2 msk olivolja
1/2 dl vatten
2 msk finhackad persilja
salt
peppar
16 körsbärstomater (gärna olika färger)
1 förp rucola (à 65 g)
1 förp halloumi eller grillost (à 250 g)
1 msk olja
salt
nymalen svartpeppar
Till servering
ugnsstekt lax
pressad potatis
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1352 KJ / 323 kCal
Fett28 g
Salt3.6 g
Kolhydrater3 g
Protein15 g
Kommentarer
Tar annan sallad än ruccola samt minst fördubblar mängden halloumi ost. Blir perfekt som egen rätt utan lax och potatis.
Tomas
2022-08-24Jag läste att man kan steka halloumi i smör också. Funkar det? https://farbrornikos.se/2020/12/25/steka-halloumi-tips/
Konstantinos
2021-02-08Jättegott! Jag gjorde en "vardagsvariant" med vanlig tomat skuren i bitar samt isbergssallad i stället för ruccola, och det höjde middagen rejält!
Karin
2004-08-18