Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Stekt halloumi med körsbärstomater och olivdressing

Stekt halloumi med körsbärstomater och olivdressing passar utmärkt att servera till såväl fisk som kött och är dessutom väldigt lättlagat. Stek bara halloumin och blanda med körsbärstomaterna och olivdressingen, sedan är det färdigt att avnjutas!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Olivdressing: Rör ihop olivcrème, citronjuice, olivolja, vatten och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela tomaterna. Riv salladen grovt.
  3. Skär halloumin i ca 1/2 cm-tjocka skivor. Stek osten i ca 1 minut på varje sida i en het panna med olja. Låt skivorna rinna av på ett hushållspapper. Dela skivorna.
  4. Blanda samtliga ingredienser försiktigt i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  5. Till servering: ugnsstekt lax och pressad potatis.

I näringsberäkningen ingår lax och potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 16 körsbärstomater (gärna olika färger)
  • 2 krukor ruccolasallad
  • 1 paket halloumiost (à 250 g)
  • 1 msk olja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Olivdressing
  • 1/2 dl oliv (burk)
  • 1 tsk citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk finhackad persilja
  • salt och peppar
Till servering
  • ugnsstekt lax
  • pressad potatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2768 kJ / 661 kCal
Fett: 40,7 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer