Stekt halloumi med körsbärstomater och olivdressing
Stekt halloumi med körsbärstomater och olivdressing passar utmärkt att servera till såväl fisk som kött och är dessutom väldigt lättlagat. Stek bara halloumin och blanda med körsbärstomaterna och olivdressingen, sedan är det färdigt att avnjutas!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003
Ingredienser
4 portioner
16 körsbärstomater (gärna olika färger)
2 krukor rucolasallad
1 paket halloumi (à 250 g)
1 msk olja
salt
nymalen svartpeppar
Olivdressing
1/2 dl oliv (burk)
1 tsk citronjuice
2 msk olivolja
1/2 dl vatten
2 msk finhackad persilja
salt
peppar
Till servering
ugnsstekt lax
pressad potatis
Gör så här
I näringsberäkningen ingår lax och potatis.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2768 KJ / 661 kCal
Fett40.7 g
Kommentarer
Tar annan sallad än ruccola samt minst fördubblar mängden halloumi ost. Blir perfekt som egen rätt utan lax och potatis.
Tomas
2022-08-24Jag läste att man kan steka halloumi i smör också. Funkar det? https://farbrornikos.se/2020/12/25/steka-halloumi-tips/
Konstantinos
2021-02-08Jättegott! Jag gjorde en "vardagsvariant" med vanlig tomat skuren i bitar samt isbergssallad i stället för ruccola, och det höjde middagen rejält!
Karin
2004-08-18