Rödbetsbröd med tapenade
Ett annorlunda bröd som får fin smak och färg av rårivna rödbetor. Fyllt med svart tapenade och toppat med pumpakärnor blir det saftigt färggranna brödet en succé på middagsbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013
Ingredienser
2 bröd
25 g jäst
3 dl ljummet vatten (37°C)
5 msk olivolja
2 tsk salt
2 dl rårivna rödbetor
9 - 10 dl vetemjöl
2 dl svart tapenade
1/2 dl pumpakärnor
För alla
Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.Näringsvärdet är beräknat för 1 bröd.
Gör så här
Tips
Brödet blir ännu godare om det får kalljäsa över natten. Använd kallt vatten och minska mängden jäst till 10 gram!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi13715 KJ / 3278 kCal
Fett125 g
Salt21.37 g
Kolhydrater455 g
Protein66 g
Kommentarer