Rimmad torsk med selleripuré i rostad paprika
Ett recept på rimmad torsk med selleripuré i rostad paprika som är en riktig fempoängare. Mixa ihop mos av torsken, potatis, vitlök, grädde samt selleri och avnjut den rostade, varma paprikan fylld av lent fiskmos med rucolasallat och rostat bröd.
Ingredienser
4 portioner
400 g torskfilé sej eller hoki
1/2 msk salt
1/2 tsk socker
150 g rotselleri
1 - 2 potatisar
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja (eller rapsolja)
1 1/2 dl vispgrädde
4 medelstora röda paprikor
4 skivor vitt formbröd
2 msk tapenad (mosade oliver, sardeller och kapris)
rucolasallat
balsamvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2060 KJ / 490 kCal
Fett35 g
Kommentarer