Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ölgrillad kyckling ”Beer butt chicken”

Beer can chicken är det engelska namnet på en hel kyckling som ölmarineras inifrån och ut genom att man trär upp kycklingen på en öppnad ölburk. Spektakulärt på grillen, och så ger det ett saftigare resultat. Förstärk smaken på utsidan med en kryddig rub.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rub: Mortla alla ingredienser till rubben.
  2. Kyckling: Gnid in kryddorna runt om och inuti kycklingarna.
  3. Öppna ölburkarna och trä på kycklingarna.
  4. Grilla under lock, över indirekt värme, tills innertemperaturen är 75°C, ca 40 minuter.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt öl.

Ingredienser

Portioner: 4
Rub
  • 2 msk Brun Farin
  • 2 msk senapspulver
  • 2 msk lökpulver
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk hel kummin
  • 1 msk svartpeppar
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk salt
Kyckling
  • 2 små hela kycklingar (à ca 1 kg)
  • 2 burkar öl (à 50 cl)
Lägg till i inköpslistan