Ölgrillad kyckling ”Beer butt chicken”
Beer can chicken är det engelska namnet på en hel kyckling som ölmarineras inifrån och ut genom att man trär upp kycklingen på en öppnad ölburk. Spektakulärt på grillen, och så ger det ett saftigare resultat. Förstärk smaken på utsidan med en kryddig rub.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016
Ingredienser
4 portioner
Rub
2 msk brun farin
2 msk senapspulver
2 msk lökpulver
1 msk malen koriander
1 msk hel kummin
1 msk svartpeppar
1/2 tsk kajennpeppar
2 tsk salt
Kyckling
2 små hela kycklingar (à ca 1 kg)
2 burkar öl (à 50 cl)
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt öl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lång tid för att få den ok. Köper en vanlig grillad på ICA nästa gång. Gör inte om detta igen.
Christina
2022-07-2570 minuter tar det för mig men gott blev det
Stefan
2016-09-1240 minuter! Det tar mer än tre timmar! Åtminstone i en Landmann barbecue smoker.
Jörgen
2016-06-18