Ölgrillad kyckling ”Beer butt chicken”

30
3
Ölgrillad kyckling ”Beer butt chicken”

Beer can chicken är det engelska namnet på en hel kyckling som ölmarineras inifrån och ut genom att man trär upp kycklingen på en öppnad ölburk. Spektakulärt på grillen, och så ger det ett saftigare resultat. Förstärk smaken på utsidan med en kryddig rub.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Ölgrillad kyckling ”Beer butt chicken”

Ingredienser

4 portioner

Rub

2 msk brun farin
2 msk senapspulver
2 msk lökpulver
1 msk malen koriander
1 msk hel kummin
1 msk svartpeppar
1/2 tsk kajennpeppar
2 tsk salt

Kyckling

2 små hela kycklingar (à ca 1 kg)
2 burkar öl (à 50 cl)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt öl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Christina

2022-07-25

Lång tid för att få den ok. Köper en vanlig grillad på ICA nästa gång. Gör inte om detta igen.

Stefan

2016-09-12

70 minuter tar det för mig men gott blev det

Jörgen

2016-06-18

40 minuter! Det tar mer än tre timmar! Åtminstone i en Landmann barbecue smoker.