Ölgrillad kyckling ”Beer butt chicken”

Betyg 3.2 av 5.
32 personer har röstat
3
Ölgrillad kyckling ”Beer butt chicken”

Beer can chicken är det engelska namnet på en hel kyckling som ölmarineras inifrån och ut genom att man trär upp kycklingen på en öppnad ölburk. Spektakulärt på grillen, och så ger det ett saftigare resultat. Förstärk smaken på utsidan med en kryddig rub.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Ölgrillad kyckling ”Beer butt chicken”

Ingredienser

4 portioner

Rub

2 msk  brun farin
2 msk  senapspulver
2 msk  lökpulver
1 msk  malen koriander
1 msk  hel kummin
1 msk  svartpeppar
1/2 tsk  kajennpeppar
2 tsk  salt

Kyckling

2   små hela kycklingar (à ca 1 kg)
2   burkar öl (à 50 cl)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt öl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
32 personer har röstat

Kommentarer

Lång tid för att få den ok. Köper en vanlig grillad på ICA nästa gång. Gör inte om detta igen.

Christina

2022-07-25

70 minuter tar det för mig men gott blev det

Stefan

2016-09-12

40 minuter! Det tar mer än tre timmar! Åtminstone i en Landmann barbecue smoker.

Jörgen

2016-06-18

Testa liknande recept

Caribbean-rub
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bombay chilirub - mycket het
Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rimlag med öl
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ölrumpekyckling
Betyg 2.4 av 5.
88 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräftlag
Betyg 4 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga