Morotsoppa med ingefära och räkor
Ikväll hottar vi upp en färdig morotssoppa med kokosmjölk och ingefära. Som tillbehör blir bröd av pizzadeg alldeles perfekt, så även räkor, tomater och salladslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2023
Ingredienser
2 portioner
1 förp pizzadeg av surdeg (à 400 g)
1 msk färsk riven ingefära
1 förp kyld morotssoppa (à 425 g)
2 dl kokosmjölk
1 förp räkor i lake (à 360 g)
2 salladslökar
1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3519 KJ / 841 kCal
Fett43 g
Salt5 g
Kolhydrater87 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer