Gazpacho med vitlöksstekta räkor

6
0
Gazpacho med vitlöksstekta räkor

Här kommer en riktig snabblagad favorit. Gazpacho är ju god som den är, men med vitlöksstekta räkor och kryddade krutonger blir det ännu bättre. Och lite mer mättande. Du behöver bara max 20 minuter i köket, sen är det bara att äta!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2021

Gazpacho med vitlöksstekta räkor

Ingredienser

2 portioner
1/2
förp romanticatomater (à 400 g)
1/2
förp snackgurka (à 250 g)
1/2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
400 g
frysta räkor utan skal
-
salt
-
peppar
1
förp gazpacho (à 500 g)
1
förp krutonger vitlök och persilja (à 120 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i gazpachon.
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2591 KJ / 630 kCal
Fett 22 g
Salt 7 g
Kolhydrater 62 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept