Gazpacho med vitlöksstekta räkor
Här kommer en riktig snabblagad favorit. Gazpacho är ju god som den är, men med vitlöksstekta räkor och kryddade krutonger blir det ännu bättre. Och lite mer mättande. Du behöver bara max 20 minuter i köket, sen är det bara att äta!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021
Ingredienser
2 portioner
1/2 förp romanticatomater (à 400 g)
1/2 förp snackgurka (à 250 g)
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
400 g frysta räkor utan skal
salt
peppar
1 förp gazpacho (à 500 g)
1 förp krutonger vitlök och persilja (à 120 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2591 KJ / 630 kCal
Fett22 g
Salt7 g
Kolhydrater62 g
Protein42 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Räkorna drar upp betyget till 2 stjärnor men gazpachon är verkligen inte god.
Anna maria
2022-08-11