UNDER 30 MIN | Medel

Räkor i grön curry med nudlar och broccoli

Omfamna hösten i en len curry till middag! Trots de få ingredienserna så har vi inte snålat på smakerna. Den gröna curryn passar utmärkt ihop med kokosmjölken, vilken broccolin, sojabönorna och räkorna får läggas ner i. Servera med risnudlar, och låt maten tysta mun.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till broccoli och nudlar.
  2. Rör ut majsstärkelsen och curryn i kokosmjölken i en kastrull. Koka upp och låt koka några minuter. 
  3. Ansa och skär broccolin i klyftor och koka dem mjuka i vattnet. Lyft upp broccolin och koka sedan nudlarna i samma vatten, enligt anvisningen på förpackningen (men spola dem ej kalla).  
  4. Lägg ner sojabönor och räkor i kastrullen med kokosmjölken och låt det bli varmt (men inte koka för då blir räkorna torra och sega).
  5. Servera grytan med broccoli och nudlar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk green curry kryddmix
  • 400 ml kokosmjölk
  • 250 g broccoli
  • 4 port risnudlar
  • 1 förp räkor i lake (à 580 g)
  • 250 g sojabönor

Näringsvärde
Per portion

Energi 2699 kJ / 645 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept