Kolja med räk- och dillsås
![Kolja med räk- och dillsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_229566/cf_259/kolja_med_rak-_och_dillsas.jpg)
Enkel och lättlagad fisk i ugn som serveras med räkor och morötter. Över koljan häller du en krämig räk- och dillsås innan fisken tillagas i ugnen. Under tiden kokas potatisen och snabbt och enkelt är en god fiskmåltid klar att serveras.
![Kolja med räk- och dillsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_229566/cf_259/kolja_med_rak-_och_dillsas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
400 g koljafilé
1 förp räk- och dillsås (à 250 g)
1 förp räkor i lake (à 360 g)
200 g snackmorötter
För alla
Kontrollera noga innehållet i räk- och dillsåsen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1381 KJ / 330 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater37 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer