Kolja med räk- och dillsås
Enkel och lättlagad fisk i ugn som serveras med räkor och morötter. Över koljan häller du en krämig räk- och dillsås innan fisken tillagas i ugnen. Under tiden kokas potatisen och snabbt och enkelt är en god fiskmåltid klar att serveras.
Ingredienser
4 portioner
900 g delikatesspotatis
400 g koljafilé
1 förp räk- och dillsås (à 250 g)
1 förp räkor i lake (à 360 g)
200 g snackmorötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1381 KJ / 330 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater37 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer