Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Gurksoppa med räkor

En härlig variant på den kalla soppan Gazpacho, här med gurka, vitlök, mynta och yoghurt som mixas slätt. Toppa sedan med räkor och du får en fantastisk sommarlunch eller varför inte servera i små skålar på buffèbordet eller som förrätt på grillfesten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av räkorna
  2. Skala gurkan och vitlöksklyftan. Grovhacka gurkan och pressa vitlöken.
  3. Mixa gurka, vitlök, vatten, vinäger, yoghurt och hälften av myntan slätt.
  4. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Grovhacka resten av myntan och blanda med räkorna och olivoljan. Servera räkorna med soppan.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 200 g skalade räkor i lake
  • 1 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl matyoghurt 10%
  • 1 kruka mynta
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 438 kJ / 105 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer