Räkröra med rostad majs och klyftpotatis
En räkröra med rostad majs blir härligt färgglad när den får sällskap av röda tomater och fräsch grön dill samt surimi. Potatisklyftor adderas till rätten och helt plötsligt har du en middag färdig att njuta av och som inte tar allt för lång tid att fixa iordning!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2020
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Räkröra
150 g majskorn
170 g surimi i lake
1 msk olja
salt
peppar
20 g färsk dill
400 g frysta räkor utan skal
2 dl majonnäs
400 g romanticatomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3010 KJ / 721 kCal
Fett43 g
Salt5 g
Kolhydrater56 g
Protein25 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott :)
Karoliina
2020-08-24Fantastiskt! Lättlagat och lätt att anpassa efter olika smak. Detta blir en ny favorit här hemma
Charlotta
2020-05-19Riktigt gott och fräscht. Bytte ut lite majonnäs mot creme fraiche och pressade i citron i röran också
Ulrika
2020-05-14