Räkröra med rostad majs och klyftpotatis

11
5
Räkröra med rostad majs och klyftpotatis

En räkröra med rostad majs blir härligt färgglad när den får sällskap av röda tomater och fräsch grön dill samt surimi. Potatisklyftor adderas till rätten och helt plötsligt har du en middag färdig att njuta av och som inte tar allt för lång tid att fixa iordning!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2020

Räkröra med rostad majs och klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
potatis
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Räkröra

150 g
majskorn
170 g
surimi i lake
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
20 g
färsk dill
400 g
frysta räkor utan skal
2 dl
majonnäs
400 g
romanticatomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Blanda i 1 tsk paprikapuler (för 4 port) i räkröran.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Karoliina

2020-08-24

Jättegott :)

Charlotta

2020-05-19

Fantastiskt! Lättlagat och lätt att anpassa efter olika smak. Detta blir en ny favorit här hemma

Ulrika

2020-05-14

Riktigt gott och fräscht. Bytte ut lite majonnäs mot creme fraiche och pressade i citron i röran också

Näringsvärde per portion

Energi 3010 KJ / 721 kCal
Fett 43 g
Salt 5 g
Kolhydrater 56 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept