UNDER 45 MIN | Medel

Räkröra med rostad majs och klyftpotatis

En räkröra med rostad majs blir härligt färgglad när den får sällskap av röda tomater och fräsch grön dill samt surimi. Potatisklyftor adderas till rätten och helt plötsligt har du en middag färdig att njuta av och som inte tar allt för lång tid att fixa iordning!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Potatis: Skär potatisen i klyftor och blanda klyftorna med olja, salt och peppar. Häll ut på en plåt och sätt in i ugnen ca 25 minuter.
  4. Räkröra: Häll av majsen och surimin. Skär surimin i bitar. Stek majsen i oljan i en stekpanna och krydda med salt, peppar. Låt svalna.
  5. Hacka dillen, spara några vippor till serveringen.
  6. Blanda majs, surimi och räkor med majonnäs och dill. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skär tomaterna i halvor.
  8. Servera räkröran med potatis och tomater. Toppa med dillvipporna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Blanda i 1 tsk paprikapuler (för 4 port) i räkröran.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
Räkröra
  • 150 g majskorn
  • 170 g surimi i lake
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 20 g färsk dill
  • 400 g frysta räkor utan skal
  • 2 dl majonnäs
  • 400 g romanticatomater

Näringsvärde
Per portion

Energi 3010 kJ / 721 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept