Mole paste – mexikansk kryddblandning
Olika sorters chili samsas med vitlök och choklad i den här tomatbaserade mexikanska kryddpasten. Molen är smakrik men inte allt för stark. Passar bra att blanda ner i färsbiffar eller grytor.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
Ingredienser
1,5 dl
5 g chipotle (hel, torkad chili)
1 silverlök
1 vitlöksklyfta
2 tomater
2 msk olja
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad mejram
1 dl viltbuljong (1 dl motsvarar 1/2 msk konc viltfond + 1 dl vatten)
20 g hackad mörk choklad (ca 70%)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsberäkningen är beräknad på 1 1/1 dl.
Energi560 KJ / 134 kCal
Fett8 g
Salt1.25 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g
Kommentar
Blandade i vegofärsbullarna när vi hade mexikansk afton. Jättegoda och serverade med bönsallad.
Christina
2024-04-08