Mole paste – mexikansk kryddblandning

2
0
Mole paste – mexikansk kryddblandning

Olika sorters chili samsas med vitlök och choklad i den här tomatbaserade mexikanska kryddpasten. Molen är smakrik men inte allt för stark. Passar bra att blanda ner i färsbiffar eller grytor.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017

Mole paste – mexikansk kryddblandning

Ingredienser

1 1/2 dl
5 g
chipotle (hel, torkad chili)
1
silverlök
1
vitlöksklyfta
2
tomater
2 msk
olja
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
torkad mejram
1 dl
viltbuljong (1 dl motsvarar 1/2 msk konc viltfond + 1 dl vatten)
20 g
hackad mörk choklad (ca 70%)

För alla

Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden och chokladen.

Näringsberäkningen är beräknad på 1 1/1 dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 560 KJ / 134 kCal
Fett 8 g
Salt 1.25 g
Kolhydrater 13 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept