Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mole paste – mexikansk kryddblandning

Olika sorters chili samsas med vitlök och choklad i den här tomatbaserade mexikanska kryddpasten. Molen är smakrik men inte allt för stark. Passar bra att blanda ner i färsbiffar eller grytor.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 1/2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grovhacka chilifrukterna. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna.
  2. Fräs chilin i olja tills den mjuknar.
  3. Tillsätt lök, vitlök och tomater och fräs ca 3 minuter. Tillsätt timjan och mejram och fräs ytterligare några minuter.
  4. Häll i buljongen och koka upp. Tillsätt chokladen och mixa till en slät kräm. Låt svalna och ställ kallt.

För alla

Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden och chokladen.

Näringsberäkningen är beräknad på 1 1/1 dl.

Ingredienser

Portioner: 1 1/2 dl
  • 5 g chipotle (hel, torkad chili)
  • 1 silverlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tomater
  • 2 msk olja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1 dl viltbuljong (1 dl motsvarar 1/2 msk konc viltfond + 1 dl vatten)
  • 20 g hackad mörk choklad (ca 70%)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 560 kJ / 134 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept