Småländska wallenbergare

Ett matigt och enkelt recept på småländska wallenbergare. Du gör de saftiga biffarna av bland annat färs av kalv, ägg och grädde. Servera gärna wallenbergarna med klassiskt rotmos!

Ingredienser
5 portioner
500 g kalvfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
4 äggulor
2 dl vispgrädde
1 isterband
6 msk ströbröd
3 msk smör eller margarin
Förslag till serveringstillbehör
rotfruktsmos
senapsyoghurt
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på isterbanden. Rätten innehåller gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt ströbröd eller po-fiber och mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2598 KJ / 627 kCal
Fett43.9 g
Kolhydrater19.7 g
Protein36.8 g
Kommentarer