Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Småländska wallenbergare

Ett matigt och enkelt recept på småländska wallenbergare. Du gör de saftiga biffarna av bland annat färs av kalv, ägg och grädde. Servera gärna wallenbergarna med klassiskt rotmos!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100˚C.
  2. Blanda färsen med salt och peppar. Rör ner äggulorna och därefter grädden. Dela isterbandet, gröp ur innehållet ur skinnet och hacka det. Blanda med färsen.
  3. Dela färsen i portionsbitar, forma till biffar och vänd dem i ströbröd.
  4. Bryn biffarna i matfettet, lägg dem i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen 15–20 minuter eller tills innertemperaturen är 70˚C.
  5. Till servering: Servera med t ex rotfruktsmos och senapsyoghurt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på isterbanden. Rätten innehåller gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt ströbröd eller po-fiber och mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 5
  • 500 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 isterband
  • 6 msk ströbröd
  • 3 msk smör eller margarin
Förslag till serveringstillbehör
  • rotfruktsmos
  • senapsyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2598 kJ / 627 kCal