Saltimbocca på kyckling
Saltimbocca är en populär maträtt som betyder ”hoppa in i munnen” på italienska. Inte så konstigt då den smakar alldeles underbart! Detta är en variant på kycklingfiléer, inlindade i parmaskinka och med smak av salvia. Servera rätten med utsökt sås av vitt vin, kycklingfond och citronsaft tillsammans med len potatispuré.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
1 kruka salvia
ca 500 g kycklingfiléer
salt
peppar
90 g parmaskinka
1 msk smör eller margarin
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 msk kycklingfond
1/2 citron
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
250 g körsbärstomater
2 dl mjölk (gärna 1,5%)
2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2101 KJ / 499 kCal
Fett14.6 g
Kolhydrater45.9 g
Protein41.4 g
Kommentarer
Väldigt gott! Personligen föredrar jag nog smör istället för olivolja i purén/moset, men det här var i och för sig kanske lite mer italiensk touch på. Kommer göras igen!
Elin
2021-09-04Riktigt gott, denna kommer jag göra igen 👌🏻
Erika
2020-05-15En återkommande favorit hos oss!
Martina
2020-03-15