Saltimbocca är en populär maträtt som betyder ”hoppa in i munnen” på italienska. Inte så konstigt då den smakar alldeles underbart! Detta är en variant på kycklingfiléer, inlindade i parmaskinka och med smak av salvia. Servera rätten med utsökt sås av vitt vin, kycklingfond och citronsaft tillsammans med len potatispuré.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
18 2013
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Elin
2021-09-04Väldigt gott! Personligen föredrar jag nog smör istället för olivolja i purén/moset, men det här var i och för sig kanske lite mer italiensk touch på. Kommer göras igen!
Erika
2020-05-15Riktigt gott, denna kommer jag göra igen 👌🏻
Martina
2020-03-15En återkommande favorit hos oss!