Saltimbocca på kyckling

10
3
Saltimbocca på kyckling

Saltimbocca är en populär maträtt som betyder ”hoppa in i munnen” på italienska. Inte så konstigt då den smakar alldeles underbart! Detta är en variant på kycklingfiléer, inlindade i parmaskinka och med smak av salvia. Servera rätten med utsökt sås av vitt vin, kycklingfond och citronsaft tillsammans med len potatispuré.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2013

Saltimbocca på kyckling

Ingredienser

4 portioner
900 g mjölig potatis
1 kruka salvia
ca 500 g kycklingfiléer
salt och peppar
90 g parmaskinka
1 msk smör eller margarin
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 msk kycklingfond
1/2 citron
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
250 g körsbärstomater
2 dl mjölk (gärna 1,5%)
2 msk olivolja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Låt barnen hjälpa till att linda skinka runt filéerna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Elin

2021-09-04

Väldigt gott! Personligen föredrar jag nog smör istället för olivolja i purén/moset, men det här var i och för sig kanske lite mer italiensk touch på. Kommer göras igen!

Erika

2020-05-15

Riktigt gott, denna kommer jag göra igen 👌🏻

Martina

2020-03-15

En återkommande favorit hos oss!

Näringsvärde per portion

Energi 2101 KJ / 499 kCal
Fett 146 g
Kolhydrater 459 g
Protein 414 g
Läs mer om näringsvärden