Saltimbocca på kyckling

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
3
Saltimbocca på kyckling

Saltimbocca är en populär maträtt som betyder ”hoppa in i munnen” på italienska. Inte så konstigt då den smakar alldeles underbart! Detta är en variant på kycklingfiléer, inlindade i parmaskinka och med smak av salvia. Servera rätten med utsökt sås av vitt vin, kycklingfond och citronsaft tillsammans med len potatispuré.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2013

Saltimbocca på kyckling

Ingredienser

4 portioner
900 g mjölig potatis
1 kruka salvia
ca 500 g kycklingfiléer
salt
peppar
90 g parmaskinka
1 msk smör eller margarin
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
1 msk kycklingfond
1/2 citron
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
250 g körsbärstomater
2 dl mjölk (gärna 1,5%)
2 msk olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott! Personligen föredrar jag nog smör istället för olivolja i purén/moset, men det här var i och för sig kanske lite mer italiensk touch på. Kommer göras igen!

Elin

2021-09-04

Riktigt gott, denna kommer jag göra igen 👌🏻

Erika

2020-05-15

En återkommande favorit hos oss!

Martina

2020-03-15

Näringsvärde per portion

Energi2101 KJ / 499 kCal
Fett14.6 g
Kolhydrater45.9 g
Protein41.4 g

Testa liknande recept

Saltimbocca av kycklingbröstfilé
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönsaksbullar med majs- och blomkålskräm
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Puré som på krogen
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Italiensk fylld filé
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelfläsk
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordärtskockspuré
Betyg 4.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga