Zucchini- och mozzarellagratäng

50
10
Zucchini- och mozzarellagratäng

En härligt helgrön gratäng som passar fint på buffén eller som en middag tillsammans med några skivor lufttorkad skinka. Tänk på att salta den hyvlade zucchinin innan den varvas i formen, så att en del av vätskan dras ut.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Zucchini- och mozzarellagratäng

Ingredienser

6 portioner
2 zucchini ( 2 st motsvarar 500 g)
1/2 purjolök (1/2 motsvarar ca 150 g)
3 tomater (3 st motsvarar 300 g)
400 g mozzarella
1 kruka basilika
1 dl olivolja
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: ersätt mozzarellan med t ex laktosfri sallads-/färskost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mozzarellan med tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Ulla

2022-08-24

Mycket gott. Jag kompletterade med vitlök eftersom jag tycker att det oftast förhöjer smaken. Väl vattnig som tidigare kommentarer förmedlat. Det gäller nog att krama ur vätskan ur zucchinin ännu mer.

Lena

2022-07-19

Jättegott hade i ett halvt paket ournfärs som jag först värmde i ca 2 msk ketchup Blir fler gånger

Susanne

2022-07-19

Kommer att bli en favorit. Halverade det halva receptet, (för en person ungefär) kommer att ha i mer mozzarella nästa gång

Näringsvärde per portion

Energi 1339 KJ / 320 kCal
Fett 27 g
Salt 1.83 g
Kolhydrater 4 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden