Zucchini- och mozzarellagratäng

En härligt helgrön gratäng som passar fint på buffén eller som en middag tillsammans med några skivor lufttorkad skinka. Tänk på att salta den hyvlade zucchinin innan den varvas i formen, så att en del av vätskan dras ut.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Gör så här
00:30:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1339 KJ / 320 kCal
Fett27 g
Salt1.83 g
Kolhydrater4 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
15 stBlev perfekt med tipset att bottna med bulgur. Lagom mättande. Gärna lite mer örtkryddor.
Kerstin
Hade bulgur och ca 1 dl vatten med grönsaksbuljong i botten så slapp det blöta plus att det passade perfekt till rätten!
Therese
Receptet är för max 3 pers., får nog kalla det lättlunch, inget man står sig på en längre stund. Väldigt mycket vätska, OK smak men inget jag tillagar igen.
Marjaana
Snarare för 3-4 pers, la till vitlök. Väldigt blöt….. men smaken helt ok
Hillevi
Enkelt och trevligt med ej för många ingredienser
Camilla
Mycket gott. Jag kompletterade med vitlök eftersom jag tycker att det oftast förhöjer smaken. Väl vattnig som tidigare kommentarer förmedlat. Det gäller nog att krama ur vätskan ur zucchinin ännu mer.
Ulla
Jättegott hade i ett halvt paket ournfärs som jag först värmde i ca 2 msk ketchup Blir fler gånger
Lena
Kommer att bli en favorit. Halverade det halva receptet, (för en person ungefär) kommer att ha i mer mozzarella nästa gång
Susanne
Enkelt och gott!
Inger
Ok, men ganska blöt trots lagt potatis i som någon tipsade om.
Katrine