Zucchini- och mozzarellagratäng

Betyg 3.5 av 5.61 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Zucchini- och mozzarellagratäng

En härligt helgrön gratäng som passar fint på buffén eller som en middag tillsammans med några skivor lufttorkad skinka. Tänk på att salta den hyvlade zucchinin innan den varvas i formen, så att en del av vätskan dras ut.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013

Zucchini- och mozzarellagratäng

Ingredienser

6 portioner
2 zucchini ( 2 st motsvarar 500 g)
1/2 purjolök (1/2 motsvarar ca 150 g)
3 tomater (3 st motsvarar 300 g)
400 g mozzarella
1 kruka basilika
1 dl olivolja
salt
peppar

Gör så här

00:30:00
00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

15 st
  • Blev perfekt med tipset att bottna med bulgur. Lagom mättande. Gärna lite mer örtkryddor.

    Kerstin

  • Hade bulgur och ca 1 dl vatten med grönsaksbuljong i botten så slapp det blöta plus att det passade perfekt till rätten!

    Therese

  • Receptet är för max 3 pers., får nog kalla det lättlunch, inget man står sig på en längre stund. Väldigt mycket vätska, OK smak men inget jag tillagar igen.

    Marjaana

  • Snarare för 3-4 pers, la till vitlök. Väldigt blöt….. men smaken helt ok

    Hillevi

  • Enkelt och trevligt med ej för många ingredienser

    Camilla

  • Mycket gott. Jag kompletterade med vitlök eftersom jag tycker att det oftast förhöjer smaken. Väl vattnig som tidigare kommentarer förmedlat. Det gäller nog att krama ur vätskan ur zucchinin ännu mer.

    Ulla

  • Jättegott hade i ett halvt paket ournfärs som jag först värmde i ca 2 msk ketchup Blir fler gånger

    Lena

  • Kommer att bli en favorit. Halverade det halva receptet, (för en person ungefär) kommer att ha i mer mozzarella nästa gång

    Susanne

  • Enkelt och gott!

    Inger

  • Ok, men ganska blöt trots lagt potatis i som någon tipsade om.

    Katrine

Näringsvärde per portion

Energi1339 KJ / 320 kCal
Fett27 g
Salt1.83 g
Kolhydrater4 g
Protein14 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Purjolök med parmaskinka
    Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegolasagne med zucchini och spenat
    Betyg 3.7 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizza bianco med halloumi och zucchini
    Betyg 4.6 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad