Zucchini- och mozzarellagratäng
En härligt helgrön gratäng som passar fint på buffén eller som en middag tillsammans med några skivor lufttorkad skinka. Tänk på att salta den hyvlade zucchinin innan den varvas i formen, så att en del av vätskan dras ut.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
6 portioner
2 zucchini ( 2 st motsvarar 500 g)
1/2 purjolök (1/2 motsvarar ca 150 g)
3 tomater (3 st motsvarar 300 g)
400 g mozzarella
1 kruka basilika
1 dl olivolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1339 KJ / 320 kCal
Fett27 g
Salt1.83 g
Kolhydrater4 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade bulgur och ca 1 dl vatten med grönsaksbuljong i botten så slapp det blöta plus att det passade perfekt till rätten!
Therese
2023-12-18Receptet är för max 3 pers., får nog kalla det lättlunch, inget man står sig på en längre stund. Väldigt mycket vätska, OK smak men inget jag tillagar igen.
Marjaana
2023-11-26Snarare för 3-4 pers, la till vitlök. Väldigt blöt….. men smaken helt ok
Hillevi
2023-08-02