Fylld brieost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Fylld brieost

Fylld brieost blir det perfekta tilltugget på nyårsfesten. Den milda osten fylls med smakrik salami, grillad paprika, knapriga nötter och färsk basilika. Skär osten i kuber och sätt en tandpetare i varje kub så blir det lätt för gästerna att plocka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 tilltuggsportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvera brieosten så att den blir som 2 ”tårtbottnar”. Hacka valnötterna grovt.
  2. Lägg salami, paprika, valnötter och plockade basilikablad på snittytan på en av halvorna, lägg på den andra och tryck till. 
  3. Sätt i tandpetare i osten i ett rutmönster. Skär kuber efter rutmönstret så att det är en tandpetare i varje kub.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4 tilltuggsportioner
  • 200 g oval brieost
  • 5 valnötter
  • 6 skivor salami
  • 1 grillad paprika (från burk)
  • 6 basilikablad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1215 kJ / 291 kCal