Örtpaj från Toscana

Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
7
Örtpaj från Toscana

En matig paj passar bra till lunch eller att ställa fram som tillbehör på buffébordet. Detta recept på paj med smak av örter och fyllning av tomat, lök, salami och mozzarella är supergott och mättande! Servera pajen varm och njut!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1999

Örtpaj från Toscana

Ingredienser

6 portioner
5 kvistar färska örter (t ex basilika och timjan)
3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
3 msk vatten

Fyllning

8 färska tomater
1 gul lök
4 kvistar färska örter (t ex basilika och timjan)
1 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g salami
125 g mozzarella

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Tyckte att pajen blev väldigt vattnig. Undrar om man kanske ska ta bort det lösa i tomaterna? Paj ska väl vara fast i konsistensen? Bytte ut salamin mot skinka. Funkade bra.

Carolina

2007-06-05

Oerhört lyckat recept! Hade mer örter i pajdegen samt vitlök, urkärnade svarta oliver och paprika i fyllningen! Mums!

Patricia

2006-01-13

Bjöd vännerna på denna paj igår. En dundersuccé blev den. Alla ville ha receptet. Gjorde som Lise-Lotte föreslog och hade mer kryddgrönt i degen och vitlök i tomatsåsen. Men jag hade i en gnutta strösocker också, eftersom det rundar av tomatsmaken så bra. Rekommenderas verkligen!

Kristina

2005-03-06

Testa liknande recept

Matiga fyllda bröd
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Salami- och ostfylld fläskfilé
Betyg 4 av 5.
58 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Toast med grillad aubergine, mozzarella och salami
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mozzarella- och salamipizza
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Italiensk picknickmacka
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Olivpasta med salami
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga