Örtpaj från Toscana
En matig paj passar bra till lunch eller att ställa fram som tillbehör på buffébordet. Detta recept på paj med smak av örter och fyllning av tomat, lök, salami och mozzarella är supergott och mättande! Servera pajen varm och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1999
Ingredienser
6 portioner
5 kvistar färska örter (t ex basilika och timjan)
3 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
3 msk vatten
Fyllning
8 färska tomater
1 gul lök
4 kvistar färska örter (t ex basilika och timjan)
1 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g salami
125 g mozzarella
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tyckte att pajen blev väldigt vattnig. Undrar om man kanske ska ta bort det lösa i tomaterna? Paj ska väl vara fast i konsistensen? Bytte ut salamin mot skinka. Funkade bra.
Carolina
2007-06-05Oerhört lyckat recept! Hade mer örter i pajdegen samt vitlök, urkärnade svarta oliver och paprika i fyllningen! Mums!
Patricia
2006-01-13Bjöd vännerna på denna paj igår. En dundersuccé blev den. Alla ville ha receptet. Gjorde som Lise-Lotte föreslog och hade mer kryddgrönt i degen och vitlök i tomatsåsen. Men jag hade i en gnutta strösocker också, eftersom det rundar av tomatsmaken så bra. Rekommenderas verkligen!
Kristina
2005-03-06