Örtpaj från Toscana | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Örtpaj från Toscana

En matig paj passar bra till lunch eller att ställa fram som tillbehör på buffébordet. Detta recept på paj med smak av örter och fyllning av tomat, lök, salami och mozzarella är supergott och mättande! Servera pajen varm och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg örterna i en matberedare och finfördela dem. Tillsätt mjöl och matfett i bitar och hacka samman till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Låt degen vila i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 6 port). Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
  4. Fyllning: Skölj och skär tomaterna i stora tärningar. Skala och hacka löken. Hacka örterna.
  5. Fräs löken i olja i en stekpanna. Tillsätt tomatbitarna, hackade örter, salt och peppar. Låt puttra i ca 10 minuter.
  6. Häll tomatsåsen i pajskalet. Dela salami och mozzarella i mindre bitar och lägg ovanpå tomatsåsen.
  7. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Servera med en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 5 kvistar färska örter (t ex basilika och timjan)
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 msk vatten
Fyllning
  • 8 färska tomater
  • 1 gul lök
  • 4 kvistar färska örter (t ex basilika och timjan)
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 100 g salami
  • 125 g mozzarella
Lägg till i inköpslistan