En mustig och krämig potatissoppa gör du enkelt med detta klassiska recept där potatis, lök, vitlök, buljong, grädde, vinäger, timjan och citron sätter smak. Potatissoppa är dessutom både billigt, mättande och supergott!
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2020
Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Susanna
2022-04-15Barnen blev inte så förtjusta i denna variant. Jag tyckte den smakade helt ok, men har ätit godare varianter.
Nalleli
2022-01-06Super enkelt och gott! Tog bara 1msk vinäger och ingen citronskal (barnvänlig).
Helena
2021-12-20God och krämig smak. Lätt att laga. Hade ingen färsk timjan, tog något mindre torkad (mortlad). Hade heller inte färsk citron. Tog citron på flaska - efter smak. Var lite försiktig med vitvinsvinägern, bättre att ta ngt mindre först och ta i mer efter smak. Serverade med salsiccakorv i stekta tunna slantar.