En mustig och krämig potatissoppa gör du enkelt med detta klassiska recept där potatis, lök, vitlök, buljong, grädde, vinäger, timjan och citron sätter smak. Potatissoppa är dessutom både billigt, mättande och supergott!
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2020
Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Linda
1/25/2021Väldigt god soppa. Enkel att göra också vilket är ett plus.
Inger
1/14/2021Komplettering till föregående kommentar: Varför inte tipsa om att toppa med rostade pumpakärnor och/eller seamfrön istället för mandel?
Inger
1/14/2021För att fortsatt kalla receptet klimatsmart så tycker jag faktiskt att ni tar bort rådet att "till servering" toppa med mandel. Jag har aldrig sett det rådet gällande potatissoppa tidigare - varför ska ni införa nya, moderna tips när vi vet att odling av mandel medför stora miljökonsekvenser?