En mustig och krämig potatissoppa gör du enkelt med detta klassiska recept där potatis, lök, vitlök, buljong, grädde, vinäger, timjan och citron sätter smak. Potatissoppa är dessutom både billigt, mättande och supergott!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2020
Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod! Istället för timjan tog jag en msk torkade örtkryddor, lite av varje, timjan, dragon, oregano och basilika.
Monika
2023-03-26Jag la in lite ädeolst på tub och bytte ut potatisen mot brysselkål. Hade ingen vinäger hemma så tog 4 msk ättiksprit istället. Det blev jättegott!
Eva
2023-02-20Minskade ner vattenmängden då soppan blev krämig på det viset. Följde f ö receptet och den blev mild och god.
Ann-sofie
2023-02-19