Salami- och ostfylld fläskfilé
Saftig fläskfilé fylld med krämig mozzarella, färsk basilika och smakrik salami. Häll över blandningen av grädde och chilisås och gratinera i ugnen. Servera på buffén eller tillsammans med ris och en god sallad. En mästerlig måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002
Ingredienser
10 portioner
2 fläskfiléer (2 st motsvarar ca 1 kg)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
2 mozzarella (à 125 g)
100 - 150 g salami i tunna skivor
1/2 kruka färsk basilika
4 dl vispgrädde
4 msk chilisås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mer kött än receptet anger behövs för vuxna portioner
Susanne
2023-02-13Gott tyckte vi. Kollade lite på andra kommentarer och använde majsstärkelse och större mängd sås. Behövs även dubblera portionerna som det sägs, då man äter den som ensamrätt.
Margareta
2022-03-04Kör mer sås o mer basilika . Favorit i familjen
Birgitta
2021-05-30