Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Salami- och ostfylld fläskfilé

Saftig fläskfilé fylld med krämig mozzarella, färsk basilika och smakrik salami. Häll över blandningen av grädde och chilisås och gratinera i ugnen. Servera på buffén eller tillsammans med ris och en god sallad. En mästerlig måltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Putsa filéerna och salta och peppra dem. Bryn filéerna i lite matfett i en het stekpanna.
  3. Skär djupa snitt i filéerna med ca 1 cm mellanrum. Skär mozzarellaosten i tunna skivor, platta till en ostkiva något och lägg på en salamiskiva. Lägg på finhackad basilika.
  4. Vik salamin på mitten och stick ner i skåran i köttet så att den stängda sidan blir uppåt. Upprepa tills alla snitt är fyllda med salami och ost.
  5. Lägg köttet i en ugnssäker form.
  6. Vispa samman grädde och chilisås och häll det i formen.
  7. Gratinera i ugnens mitt i ca 20 minuter.

För alla

Salami- och ostfylld fläskfilé är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 fläskfiléer (2 st motsvarar ca 1 kg)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 mozzarellaostar (à 125 g)
  • 150 g salami i tunna skivor
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 msk chilisås
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB