Salami- och ostfylld fläskfilé
Saftig fläskfilé fylld med krämig mozzarella, färsk basilika och smakrik salami. Häll över blandningen av grädde och chilisås och gratinera i ugnen. Servera på buffén eller tillsammans med ris och en god sallad. En mästerlig måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002
Ingredienser
10 portioner
2 fläskfiléer (2 st motsvarar ca 1 kg)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
2 mozzarella (à 125 g)
100 - 150 g salami i tunna skivor
1/2 kruka färsk basilika
4 dl vispgrädde
4 msk chilisås
För alla
Salami- och ostfylld fläskfilé är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mer kött än receptet anger behövs för vuxna portioner
Susanne
2023-02-13Gott tyckte vi. Kollade lite på andra kommentarer och använde majsstärkelse och större mängd sås. Behövs även dubblera portionerna som det sägs, då man äter den som ensamrätt.
Margareta
2022-03-04Kör mer sås o mer basilika . Favorit i familjen
Birgitta
2021-05-30