Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Koreansk auberginesallad

Har du inte testat den här spännande koreanska auberginesalladen är det dags att du gör det! De ångkokta auberginerna smälter i munnen och den fräscha bladspenaten med den härliga dressingen ringlad över sig gör salladen himmelsk.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär auberginen på längden och sedan i klyftor. Ånga auberginen i en ångtillsats i kastrullen eller i ett metalldurkslag i en kastrull med kokande vatten. Beräkna ca 50 minuter, tills auberginen känns mjuk. Lägg den i en skål.
  2. Dressing: Vispa ihop dressingen och häll över auberginen. Låt stå och dra en stund före servering.
  3. Till servering: Lägg upp auberginen på spenatbädd, fördela fint strimlad salladslök, sesamfrön, strimlad chilifrukt/paprika och groddar över.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g auberginer
Dressing
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 1/2 tsk strösocker (alt fruktos)
  • 1/3 tsk salt
Till servering
  • 1 påse bladspenat (à 150 g)
  • 6 fint strimlade salladslökar
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 röd spansk chilifrukt (alt röd paprika)
  • 100 g böngroddar (alt andra groddar)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 260 kJ / 60 kCal
Fett: 3 g
Läs mer om näringsvärden