Koreansk auberginesallad

11
1
Koreansk auberginesallad

Har du inte testat den här spännande koreanska auberginesalladen är det dags att du gör det! De ångkokta auberginerna smälter i munnen och den fräscha bladspenaten med den härliga dressingen ringlad över sig gör salladen himmelsk.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Koreansk auberginesallad

Ingredienser

10 portioner
500 g auberginer

Dressing

2 vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
2 msk soja
2 msk risvinäger
2 - 2 1/2 tsk strösocker (alt fruktos)
1/3 tsk salt

Till servering

1 påse bladspenat (à 150 g)
6 fint strimlade salladslökar
2 msk rostade sesamfrön
1 röd spansk chilifrukt (alt röd paprika)
100 g böngroddar (alt andra groddar)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Åke

2017-01-07

super super gott

Näringsvärde per portion

Energi 260 KJ / 60 kCal
Fett 3 g
Läs mer om näringsvärden