Koreansk auberginesallad
Har du inte testat den här spännande koreanska auberginesalladen är det dags att du gör det! De ångkokta auberginerna smälter i munnen och den fräscha bladspenaten med den härliga dressingen ringlad över sig gör salladen himmelsk.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
Ingredienser
10 portioner
500 g auberginer
Dressing
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
2 msk soja
2 msk risvinäger
2 - 2 1/2 tsk strösocker (alt fruktos)
1/3 tsk salt
Till servering
1 påse bladspenat (à 150 g)
6 fint strimlade salladslökar
2 msk rostade sesamfrön
1 röd spansk chilifrukt (alt röd paprika)
100 g böngroddar (alt andra groddar)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi260 KJ / 60 kCal
Fett3 g
Kommentar
super super gott
Åke
2017-01-07