Koreansk kycklingpytt med syrat grönt
En matig rispytt inspirerad av den koreanska rätten bibimbap med sköna, gröna inslag. Marinerad gurka, rivna morötter med surkål, sesamkryddade böngroddar och stekt ägg – en grym rätt som måste upplevas!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 portioner
2 kycklingfiléer (à ca 125 g)
1 krm salt
1/2 krm peppar
2 msk olja
2 dl ris (gärna råris)
2 msk sesamfrön eller furikake
4 ägg
Syrade grönsaker
3 msk tomatketchup
2 tsk finriven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1 morot
ca 2 dl surkål (à ca 75 g)
Marinerade grönsaker
1 liten gurka (à ca 250 g)
2 påsar babyspenat (à 65 g)
4 tsk risvinäger
4 msk florsocker
4 msk japansk soja
150 g färska böngroddar
2 tsk sesamolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2029 KJ / 485 kCal
Fett15 g
Salt4.39 g
Kolhydrater55 g
Protein30 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Trevlig och fräsch rätt.
Maria
2023-01-29Super!
Carina
2022-06-18