Koreansk kycklingpytt med syrat grönt | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Koreansk kycklingpytt med syrat grönt

En matig rispytt inspirerad av den koreanska rätten bibimbap med sköna, gröna inslag. Marinerad gurka, rivna morötter med surkål, sesamkryddade böngroddar och stekt ägg – en grym rätt som måste upplevas!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Krydda kycklingen runtom med salt och peppar. Stek filéerna på bägge sidor i hälften av oljan i en stekpanna.
  3. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 20 minuter. Kontrollera att klar köttsaft kommer ut. Ta ut och varmhåll. 
  4. Koka under tiden riset enligt anvisning på förpackningen. Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna.
  5. Syrade grönsaker: Blanda samman ketchup, ingefära och sambal oelek. Skala och riv moroten grovt och vänd ner tillsammans med surkålen.
  6. Marinerade grönsaker: Skala, dela på längden och kärna ur gurkan. Skär den i halvmånar. Lägg den i en skål. Lägg spenaten i en annan skål. Blanda ihop vinäger, florsocker och soja i en skål. Fördela över grönsakerna. Blanda böngroddarna med sesamolja.
  7. Stek äggen i resterande olja i en stekpanna.
  8. Skär kycklingen i skivor på snedden. Lägg upp grönsakerna i högar på riset. Lägg på kyckling och äggen och strö över sesamfrön eller furikake.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Uteslut de stekta äggen. Servera ev med t ex skivad stekt halloumiost eller tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kycklingfiléer (à ca 125 g)
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 2 msk olja
  • 2 dl ris (gärna råris)
  • 2 msk sesamfrön eller furikake
  • 4 ägg
Syrade grönsaker
  • 3 msk tomatketchup
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 morot
  • ca 2 dl surkål (à ca 75 g)
Marinerade grönsaker
  • 1 liten gurka (à ca 250 g)
  • 2 påsar babyspenat (à 65 g)
  • 4 tsk risvinäger
  • 4 msk florsocker
  • 4 msk japansk soja
  • 150 g färska böngroddar
  • 2 tsk sesamolja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2029 kJ / 485 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept