Koreansk kycklingpytt med syrat grönt

15
2
Koreansk kycklingpytt med syrat grönt

En matig rispytt inspirerad av den koreanska rätten bibimbap med sköna, gröna inslag. Marinerad gurka, rivna morötter med surkål, sesamkryddade böngroddar och stekt ägg – en grym rätt som måste upplevas!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Koreansk kycklingpytt med syrat grönt

Ingredienser

4 portioner
2 kycklingfiléer (à ca 125 g)
1 krm salt
1/2 krm peppar
2 msk olja
2 dl ris (gärna råris)
2 msk sesamfrön eller furikake
4 ägg

Syrade grönsaker

3 msk tomatketchup
2 tsk finriven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1 morot
ca 2 dl surkål (à ca 75 g)

Marinerade grönsaker

1 liten gurka (à ca 250 g)
2 påsar babyspenat (à 65 g)
4 tsk risvinäger
4 msk florsocker
4 msk japansk soja
150 g färska böngroddar
2 tsk sesamolja

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Uteslut de stekta äggen. Servera ev med t ex skivad stekt halloumiost eller tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Maria

2023-01-29

Trevlig och fräsch rätt.

Carina

2022-06-18

Super!

Näringsvärde per portion

Energi 2029 KJ / 485 kCal
Fett 15 g
Salt 4.39 g
Kolhydrater 55 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden