Koreansk kycklingpytt med syrat grönt

Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
2Klimatsmart
Koreansk kycklingpytt med syrat grönt

En matig rispytt inspirerad av den koreanska rätten bibimbap med sköna, gröna inslag. Marinerad gurka, rivna morötter med surkål, sesamkryddade böngroddar och stekt ägg – en grym rätt som måste upplevas!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Koreansk kycklingpytt med syrat grönt

Ingredienser

4 portioner
2 kycklingfiléer (à ca 125 g)
1 krm salt
1/2 krm peppar
2 msk olja
2 dl ris (gärna råris)
2 msk sesamfrön eller furikake
4 ägg

Syrade grönsaker

3 msk tomatketchup
2 tsk finriven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1 morot
ca 2 dl surkål (à ca 75 g)

Marinerade grönsaker

1 liten gurka (à ca 250 g)
2 påsar babyspenat (à 65 g)
4 tsk risvinäger
4 msk florsocker
4 msk japansk soja
150 g färska böngroddar
2 tsk sesamolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Trevlig och fräsch rätt.

Maria

2023-01-29

Super!

Carina

2022-06-18

Näringsvärde per portion

Energi2029 KJ / 485 kCal
Fett15 g
Salt4.39 g
Kolhydrater55 g
Protein30 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Thuringer bratwurst med surkål
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ost- och senapsgratinerad falukorv med surkål
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tysk fisk med surkål och äpplen
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtig fläskkotlett med surkålsslaw
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Reuben hot dog
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga