Koreansk gurksallad

74
6
Koreansk gurksallad

Korvtopping gör grillkvällen ännu godare! Här är en fräsch, koreansk variant med gurka, chili och sesamolja. Sött och syrligt, grönt och krispigt – passar extra bra till den lite kryddigare korven.

Koreansk gurksallad

Ingredienser

1 gurka
1/2 tsk salt
1 1/2 msk strösocker
1/2 kruka gräslök
2 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
1 - 2 tsk chiliflakes
1 tsk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och brödet.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet har uppdaterats aug 2021.

Gör så här

Tips

Förslag på korvar: Izletes Kabanoss, Telicherry pepper, chorizo, råkorv chili/oregano.

Korv ingår inte i näringsberäkningen.

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Birgitta

2022-01-01

Jättebra recept - kommer att använda ofta!

Carina

2021-07-15

Verkligen dags att se över detta recept. Följer man receptet blir så mörkt och tråkigt, inget man vill servera. Smakade inget vidare med så mycket salt och chilipulver. Gjorde som tidigare recensenter, chiliflakes ist för chilipulver,(då ser det ut som på bilden iaf)och hälften av salt. Då blir det helt okej.

Redaktionen ICAse

2021-08-19

Hej Carina! Tack för din kommentar. Vi har nu provlagat om och uppdaterat receptet med nya mängder och som du skriver ska det vara chiliflakes inte chilipulver. Hoppas du vill testa receptet igen. Hälsningar Ulrika

Maria

2021-05-04

Så gott till korv! Jag tar dock chiliflakes istället för chilipulver. Det både ser trevligare ut och är godare, tycker jag.

Näringsvärde per portion

Energi 135 KJ / 32 kCal
Fett 2 g
Salt 2 g
Kolhydrater 4 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden