Koreansk gurksallad

67
4
Koreansk gurksallad

Korvtopping gör grillkvällen ännu godare! Här är en fräsch, koreansk variant med gurka, chili och sesamolja. Sött och syrligt, grönt och krispigt – passar extra bra till den lite kryddigare korven.

Skriv ut
Koreansk gurksallad

Ingredienser

1
gurka
1 tsk
salt
1 msk
strösocker
1/2
kruka gräslök
1 msk
risvinäger eller vitvinsvinäger
2 tsk
chilipulver
1 tsk
sesamolja
1 msk
rostade sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och brödet.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Förslag på korvar: Izletes Kabanoss, Telicherry pepper, chorizo, råkorv chili/oregano.

Korv ingår inte i näringsberäkningen.

Vad tyckte du om receptet?

67

Kommentarer

Maria

2021-05-04

Så gott till korv! Jag tar dock chiliflakes istället för chilipulver. Det både ser trevligare ut och är godare, tycker jag.

Kristina

2021-05-02

Helt ok. Tog hälften av chilipulvret och det var lagom.

Sofia

2020-07-27

Vi tillsatte halva mängden chilipulver vilket var tillräckligt.

Näringsvärde per portion

Energi 135 KJ / 32 kCal
Fett 2 g
Salt 2 g
Kolhydrater 4 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept