Koreansk gurksallad
Korvtopping gör grillkvällen ännu godare! Här är en fräsch, koreansk variant med gurka, chili och sesamolja. Sött och syrligt, grönt och krispigt – passar extra bra till den lite kryddigare korven.
Ingredienser
1 sats
1 gurka
1/2 tsk salt
1 1/2 msk strösocker
1/2 kruka gräslök
2 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
1 - 2 tsk chiliflakes
1 tsk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per sats
Energi135 KJ / 32 kCal
Fett2 g
Salt2 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g
Kommentarer
Om det ska stå i 2 timmar tar det inte mindre än 30min. Förberedelserna är 10 min men sedan tar de faktiskt 2 timmar innan det är klart, bra om sådan står tidigt. Sen undrar jag: ska inte gurkvattnet hällas av?
Pachara
2024-11-11Byt gärna ut chiliflakes till gochugaro (koreanska chiliflakes) Det blir bäst tycker jag!
David
2024-02-27Jättebra recept - kommer att använda ofta!
Birgitta
2022-01-01