Koreansk gurksallad

Betyg 3.5 av 5.
81 personer har röstat
8
Koreansk gurksallad

Korvtopping gör grillkvällen ännu godare! Här är en fräsch, koreansk variant med gurka, chili och sesamolja. Sött och syrligt, grönt och krispigt – passar extra bra till den lite kryddigare korven.

Koreansk gurksallad

Ingredienser

1 sats
1 gurka
1/2 tsk salt
1 1/2 msk strösocker
1/2 kruka gräslök
2 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
1 - 2 tsk chiliflakes
1 tsk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
81 personer har röstat

Kommentarer

Om det ska stå i 2 timmar tar det inte mindre än 30min. Förberedelserna är 10 min men sedan tar de faktiskt 2 timmar innan det är klart, bra om sådan står tidigt. Sen undrar jag: ska inte gurkvattnet hällas av?

Pachara

2024-11-11

Byt gärna ut chiliflakes till gochugaro (koreanska chiliflakes) Det blir bäst tycker jag!

David

2024-02-27

Jättebra recept - kommer att använda ofta!

Birgitta

2022-01-01

Näringsvärde per sats

Energi135 KJ / 32 kCal
Fett2 g
Salt2 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Koreansk auberginesallad
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sweet kimchi på rödkål
Betyg 3 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddiga sesamspjäll
Betyg 3.1 av 5.
187 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bulgogi på kyckling
Betyg 4.8 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingspett med gurksallad och kokosdressing
Betyg 3.2 av 5.
74 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordnötskyckling med salt chiligurka
Betyg 3.1 av 5.
92 personer har röstat
Över 60 min att tillaga