Marinerad spenat med sesam

Betyg 3.9 av 5.57 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Marinerad spenat med sesam

Färsk spenat är fantastiskt nyttigt och fräscht. Marinerad med japansk soja och sesamolja så får du ett underbart tillbehör till alltifrån fågel, fisk och kött. Låt bara inte mängden spenat avskräcka dig – den krymper ihop rejält när den blancheras.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Marinerad spenat med sesam

Ingredienser

4 portioner
1 tunt skivad salladslök
ca 2 l vatten
1 påse färsk spenat (à 200 g)
1 msk japansk soja
1 msk sesamolja
ev 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Så gott! Använder tinad, urkramad frysspenat och gör dubbel sats, om det ändå skulle bli något över håller det några dagar i kylskåp.

    Gerd

  • Kan man använda frusen spenat?

    Carin

    Hej Carin! Ja men spenaten blir nog aningens mjukare om fryst används. Välj fryst bladspenat och låt den tina och krama sen ur vätskan. Hoppa alltså över steget med det heta vattnet, fryst spenat är redan förvälld. Blanda sen med övriga ingredienser. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Kan man låta den stå över natten?

    Christine

    Hej Christine! Ja du kan tillaga den och förvara i kylen över natten. Det är viktigt att du kyler ner spenaten snabbt (som det står i receptet). Jag skulle vänta med att tillsätta sesamfröna till ca 15 min innan servering så de behåller lite av sin krispighet. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi258 KJ / 62 kCal
Fett5 g
Salt1 g
Kolhydrater2 g
Protein3 g

Testa liknande recept

  • Bibimbap med svamp
    Betyg 4.7 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bibimbap
    Betyg 4.7 av 5.136 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koreansk auberginesallad
    Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koreansk gurksallad
    Betyg 3.5 av 5.83 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sesammarinerad ananas- och melonsallad
    Betyg 3.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Koreansk kycklingpytt med syrat grönt
    Betyg 4 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad