Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Marinerad gravlaxfilé

Denna marinerade gravlaxfilé är underbart smakrik och passar perfekt till helg eller fest. Marinaden på bland annat soja, mango chutney och hot and sweet sauce ger laxen en intensiv smak som passar vid grillning.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i portionsbitar. Låt skinnet sitta kvar.
  2. Blanda olja, soja, chutney, sötstark sås och peppar. Pensla laxen med blandningen och låt den ligga svalt en stund.
  3. Förbered en rejäl glödbädd. Grilla laxen på båda sidorna - låt den inte ligga på för länge. Lägg fisken åt sidan och håll den varm.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g gravad lax i bit
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk mango chutney
  • 2 tsk hot and sweet sauce
  • grovmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare