Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ananas- och chilisalsa

Ananas- och chilisalsa är en smakrik och härlig salsasås med tydliga inslag av vitlök och koriander. Paprika och rödlök bidrar också till den utsökta smaken.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och tärna paprikan fint. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Skär ananasens fruktkött i fina tärningar. Grovhacka koriandern.
  2. Blanda samtliga ingredienser noggrant. Smaka ev av med peppar.
  3. Servera gärna som tillbehör till Lättrökt chiligravad lax.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på mango chutneyn. I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 grön paprika
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 färsk ananas
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl slät mango chutney
  • ca 1 msk chipotlepaste (chilipaste)
  • ev peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 530 kJ / 126 kCal
Läs mer om näringsvärden