Chili- och ingefärsgravad lax

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
2
Chili- och ingefärsgravad lax

Gör din egna gravade lax och imponera på familjen. Du gnuggar in chili, ingefära och fänkål i laxen och låter filéerna suga åt sig kryddorna i kylen. Efter cirka ett dygn kan du servera en god och frisk fiskrätt som passar bra med hovmästarsås.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Chili- och ingefärsgravad lax

Ingredienser

8 portioner
2 tsk hel, torkad fänkål
1 dl finstrimlad ingefära
1 dl socker
1/2 dl salt
3 - 4 krm chiliflakes
1 kg laxfilé med skinn (frys i minst 2 dygn, tinad)
1/2 dl finskuren dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt god!!! Jag bytte ut dillen mot citronzest. Lät den ligga i 4 dygn.

Jenny

2017-11-02

Bästa receptet någonsin på Gravad lax!!

Ann-margreth

2014-03-24

Testa liknande recept

Snabbgravad tataki-lax
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kungsräkor & snabbgravad lax med fänkålssallad
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lax med broccoli, fänkål och gurkyoghurt
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lättrökt chiligravad lax
Betyg 4.6 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sotad gravlax
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingongravad lax med fänkålssallad
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga