Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Chili- och ingefärsgravad lax

Gör din egna gravade lax och imponera på familjen. Du gnuggar in chili, ingefära och fänkål i laxen och låter filéerna suga åt sig kryddorna i kylen. Efter cirka ett dygn kan du servera en god och frisk fiskrätt som passar bra med hovmästarsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stöt fänkålsfröna grovt i en mortel. Blanda ingefära, fänkål, socker, salt och chiliflakes.
  2. Gnid in laxbitens ovansida med socker- och saltblandningen. Strö över dillen.
  3. Lägg i dubbla plastpåsar och knyt ihop. Låt ligga i kylen ca 1 dygn. Vänd påsen några gånger under tiden.
  4. Ta upp laxen och skär den i tunna skivor. Lägg upp på ett fat och servera gärna med Kryddad hovmästarsås och Sellerisallad med anis.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 tsk hel, torkad fänkål
  • 1 dl finstrimlad ingefära
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl salt
  • 3 - 4 krm chiliflakes
  • 1 kg laxfilé med skinn (frys i minst 2 dygn, tinad)
  • 1/2 dl finskuren dill
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer