Chili- och ingefärsgravad lax
Gör din egna gravade lax och imponera på familjen. Du gnuggar in chili, ingefära och fänkål i laxen och låter filéerna suga åt sig kryddorna i kylen. Efter cirka ett dygn kan du servera en god och frisk fiskrätt som passar bra med hovmästarsås.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010
Ingredienser
8 portioner
2 tsk hel, torkad fänkål
1 dl finstrimlad ingefära
1 dl socker
1/2 dl salt
3 - 4 krm chiliflakes
1 kg laxfilé med skinn (frys i minst 2 dygn, tinad)
1/2 dl finskuren dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt god!!! Jag bytte ut dillen mot citronzest. Lät den ligga i 4 dygn.
Jenny
2017-11-02Bästa receptet någonsin på Gravad lax!!
Ann-margreth
2014-03-24