Chili- och ingefärsgravad lax

3
2
Chili- och ingefärsgravad lax

Gör din egna gravade lax och imponera på familjen. Du gnuggar in chili, ingefära och fänkål i laxen och låter filéerna suga åt sig kryddorna i kylen. Efter cirka ett dygn kan du servera en god och frisk fiskrätt som passar bra med hovmästarsås.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Chili- och ingefärsgravad lax

Ingredienser

8 portioner
2 tsk hel, torkad fänkål
1 dl finstrimlad ingefära
1 dl socker
1/2 dl salt
3 - 4 krm chiliflakes
1 kg laxfilé med skinn (frys i minst 2 dygn, tinad)
1/2 dl finskuren dill

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Jenny

2017-11-02

Fantastiskt god!!! Jag bytte ut dillen mot citronzest. Lät den ligga i 4 dygn.

Ann-margreth

2014-03-24

Bästa receptet någonsin på Gravad lax!!